ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακίστηκε ο ληστής των τραπεζών του Βόλου

προφυλακίστηκε-ο-ληστής-των-τραπεζών-851206

Προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στον Ανακριτή κρίθηκε ο 18χρονος Γεωργιανός ληστής, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη μαζί με τον συνομήλικο του φοιτητή για ληστείες τριών τραπεζών στο Βόλο.
Ο 18χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του ενώπιον του ανακριτή και εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να απεξαρτηθεί και από τα ναρκωτικά. Ο Ανακριτής έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης να προφυλακιστεί στο Σωφρονιστικό ίδρυμα Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μπορούν να τον επισκέπτονται οι γονείς του.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο 18χρονος φοιτητής μετά την απολογία του στον Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε ενηλικιωθεί και θα οριστεί τακτική δικάσιμος στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.
Στο μεταξύ τις επόμενες μέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα της έρευνας DNA, που θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί να πιστοποιήσει, αν οι δύο παραπάνω δράστες είναι αναμεμειγμένοι και σε άλλες ληστείες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.
Είναι πάντως γεγονός ότι πριν χτυπήσουν στις Τράπεζες, κινούνταν πολύ μελετημένα και οργανωμένα.
Φρόντιζαν πάντα να κλέψουν ένα δίκυκλο για τις μετακινήσεις τους, απέφευγαν ωστόσο τα πολυσύχναστα μέρη, για να μη γίνει αντιληπτή αμέσως η κλοπή.
Παρακολουθούσαν από τις προηγούμενες μέρες τα υποκαταστήματα που είχαν βάλει στόχο και φρόντιζαν να εντοπίσουν τις ώρες που δεν υπήρχε πολυκοσμία.
Μέσα στην τράπεζα κινούνταν “με κινηματογραφική ταχύτητα”, άρπαζαν μόνο τα χρήματα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ταμείο και όχι στο χρηματοκιβώτιο και για τη διαφυγή τους φρόντιζαν πάντα να κινούνται ανάποδα σε μονόδρομους για να κερδίζουν χρόνο μέχρι να απομακρυνθούν.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα video που είχαν οι αστυνομικοί στη διάθεσή τους ότι, από τις δύο προηγούμενες ληστείες, χρονομετρημένα, το όλο σκηνικό δεν διήρκησε περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου