ΤΟΠΙΚΑ

ΕΒΕΤΑΜ και Ν. Κιολεΐδης ιδρυτικά μέλη της Ενωσης Εταιριών Αεροδιαστημικής – Αμυνας

εβεταμ-και-ν-κιολεΐδης-ιδρυτικά-μέλη-851206

Είκοσι μεγάλες ελληνικές εταιρίες αμυντικής βιομηχανίας του κρατικού και ιδιωτικού τομέα- ανάμεσά τους και η ΕΒΕΤΑΜ και η Ν. Κιολεΐδης – συγκροτούν πλέον τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Εταιριών Αεροδιαστημικής και Άμυνας που επανενεργοποιείται, φιλοδοξώντας να εκπροσωπήσει πιο αξιόπιστα τον κλάδο στις “ευαίσθητες” σχέσεις του με τις κρατικές προμήθειες αλλά και στην έξοδο προς τις διεθνείς αγορές.
Σύμφωνα με το καταστατικό μέλη της Ένωσης, μπορούν να γίνουν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στη σχεδίαση ή κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένων αεροδιαστημικών μονάδων, στη σχεδίαση ή την κατασκευή ναυτικών μονάδων και συναφών συστημάτων για αμυντικές εφαρμογές κ.λ.π.
Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συγκροτούν την Ένωση, η “ελληνική αμυντική βιομηχανία αποκτά πλέον ένα ισχυρό συλλογικό όργανο, το οποίο μπορεί να προασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου από καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν και να αποτελέσει ένα αξιόπιστο συνομιλητή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αυτό με δεδομένα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο και τους κινδύνους αφανισμού που αντιμετωπίζει η ελληνική αμυντική βιομηχανία, εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένης στρατηγικής στον κλάδο.
Άλλες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην ΕΕΛΕΑΑ είναι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τα Ελληνική Ναυπηγεία, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, η Ιntracom Defence, η ΕΛΒΟ, η Intracat, HELLAS SAT, Αφοί Αξακαλή, ΕΒΕΤΑΜ, ΜΙΚΡΟΝ κ.λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου