ΤΟΠΙΚΑ

Κυνική ομολογία για την Αργώ!

κυνική-ομολογία-για-την-αργώ-851206

…«Κατόπιν αυτών μέχρι στιγμής η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. δεν εισέπραξε ούτε και κατέβαλε κανένα χρηματικό ποσό». Με αυτή τη φράση καταλήγει το έγγραφο της Ελληνική Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης που απέστειλε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δήμαρχο Βόλου, μετά το αίτημα του τελευταίου να ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι Βολιώτες για το ποιος ευθύνεται για το ναυάγιο της Αργούς.
Όπως σημείωνε και χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα και ζητούν πειστικές απαντήσεις, καθώς από την απάντηση της ΕΕΤΑΑ που έφθασε χθες το πρωί στο χέρια μας, αποδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες μίας εταιρίας που δεν είχε, να υπενθυμίσουμε, διακοσμητικό χαρακτήρα, αφού ήταν το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, με το τρίτο να είναι το Ελληνικό Δημόσιο, από το οποίο επίσης θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις για την αδιαφορία, αν όχι την εγκληματική ολιγωρία που επέδειξε και που, αν μη τι άλλο, γεννά πολλά ερωτηματικά.
Όλα τα παραπάνω καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που συγκαλείται με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στο θέμα του πειραματικού ταξιδιού της Αργούς, μετά από αίτημα που συνυπέγραψαν την εβδομάδα που μας πέρασε το 1/3 των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας υπό τον κ. Κυριάκο Μήτρου και της ελάσσονος μειοψηφίας της ΔΑΣ.
Στο έγγραφο της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. συγκεκριμένα σημειώνονται, εκτός των άλλων, τα εξής: « Η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για την εκπλήρωση του σκοπού της προγραμματικής σύμβασης έχει αναλάβει συμβατικές υποχρεώσεις ποσού 200.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, έναντι του Συμβούλου Διαχείρισης και Επικοινωνίας ( POLITICS Α.Ε.)». Σε άλλο σημείο του εγγράφου σημειώνονται και τα θέματα των χορηγών, όπου αναφέρουν ότι τους υπέδειξε ο Δήμος Βόλου, αλλά αυτοί δεν υπέγραψαν συμβάσεις…
Ειδικότερα η ΕΕΤΑΑ Α.Ε υπογραμμίζει σχετικά: « Επίσης στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε. υπεδείχθησαν από το Δήμο Βόλου οι χορηγοί HELLENIC SEAWAYS που προσφέρθηκε να παρέχει χορηγία σε είδος, δηλαδή τη συνοδεία της Αργούς από το πλοίο EXPRESS ΠΗΓΑΣΟΣ. Σύμβαση που μέχρι σήμερα δεν υπεγράφη με την εν λόγω εταιρία, ενώ ως γνωστόν το πλοίο EXPRESS ΠΗΓΑΣΟΣ συνόδευσε την Αργώ από 16 Ιουνίου και όπως πληροφορηθήκαμε απεσύρθη στις 18 Ιουλίου β) Η εταιρία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε γ ) ο κ. Γιώργος Προκοπίου δ) η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου