ΤΟΠΙΚΑ

Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας: «Κύριοι της ΔΗΜ.ΑΡ. χάσαμε…»

νομαρχιακή-επιτροπή-μαγνησίας-κύρι-390756

Τι υποστηρίζει για τον απολογισμό της εκλογικής συντριβής στο Βόλο και τη Μαγνησία

Το «θολό» πολιτικό στίγμα του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», οι προσωπικές στρατηγικές και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις πριν τη συμπόρευση και των άλλων αυτοδιοικητικών κινήσεων με τον Πάνο Σκοτινιώτη αλλά και η «διάσπαση» της οργάνωσης της ΔΗΜ.ΑΡ. συνετέλεσαν ώστε το αποτέλεσμα τόσο στο Δήμο Βόλου όσο και στις ευρωεκλογές να είναι αρνητικό. Αντίθετα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η ΔΗΜ.ΑΡ. εκτιμά ότι η επιλογή του Ν. Τσιλιμίγκα λειτούργησε θετικά στους πολίτες, παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός «Θεσσαλών Συμπολιτεία» δεν είχε νικηφόρα πορεία.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στον πρώτο επίσημο απολογισμό που έκανε η ΔΗΜ.ΑΡ. τοπικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

«Ηττα της πολιτικής στο Δήμο Βόλου…

Για το Δήμο Βόλου το αποτέλεσμα – σύμφωνα με τη ΔΗΜ.ΑΡ.- αποτελεί «ήττα της πολιτικής, αφού κατάφερε να επικρατήσει στο δεύτερο γύρο και να αναδειχτεί νικητής το σχήμα, στο οποίο πέρα από το γεγονός της μη παρουσίασης κανενός προγράμματος, καμίας πρότασης για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής, κυριαρχούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ένας άκρατος και συνάμα χυδαίος λαϊκισμός, εκμεταλλευόμενο παράλληλα την οργή, το θυμό και την αγανάκτηση των πολιτών για τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια»

Η ΔΗΜ.ΑΡ. τονίζει επίσης ότι «η συνένωση των δυο αυτοδιοικητικών κινήσεων (της ΑΝΕ.ΚΙ.Π. και της Δημοκρατικής Συμπολιτείας) παρά τις πρώτες θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε, δεν μπόρεσε τελικά να αλλάξει την ήδη προδιαγεγραμμένη καθοδική πορεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής» και ότι «ευθύνες υπάρχουν όχι μόνο στη σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και στις άλλες αυτοδιοικητικές και πολιτικές κινήσεις που συμμετείχαν στις εκλογές, αφού απουσίαζε απ’ αυτές η διατύπωση ενός εναλλακτικού και πειστικού σχεδίου».

Υπονομεύτηκε η πλειοψηφία

Για τις Ευρωεκλογές το αποτέλεσμα είναι αρνητικό σε πανελλαδικό επίπεδο και ακόμα χειρότερο για τη Μαγνησία. Βασικές αιτίες -σύμφωνα με τη ΔΗΜ.ΑΡ.- υπήρξαν η έλλειψη σαφούς πολιτικού στίγματος, οι διαρκείς αμφιταλαντεύσεις, οι δισταγμοί της πλειοψηφίας αλλά και η υπονομευτική λειτουργία της μειοψηφίας που ακύρωνε κάθε προσπάθεια, έχοντας και ως σύμμαχο τη στήριξη των ΜΜΕ που μας ήθελαν σε συγκεκριμένο ρόλο.

«Οι προσωπικές στρατηγικές κεντρικών στελεχών και η κακή συλλογική λειτουργία αποδόμησαν κάθε θετική πρωτοβουλία με αποτέλεσμα η κοινωνία να μας γυρίσει την πλάτη. Ολα τα παραπάνω, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό, λειτούργησαν και σε τοπικό επίπεδο με προσωπικές επιθέσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Θετικό το εγχείρημα με Ν. Τσιλιμίγκα

Τέλος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας η παρουσία του αυτοδιοικητικού σχήματος «Θεσσαλών Συμπολιτεία» με επικεφαλής το Νίκο Τσιλιμίγκα, όπως υπογραμμίζει η ΔΗΜ.ΑΡ. υπήρξε θετική και ότι «παρά τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις στην επιλογή των αντιπεριφερειαρχών και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου κατάφερε να σημειώσει ένα αξιόλογο ποσοστό και να διεκδικήσει στο δεύτερο γύρο ό,τι καλύτερο.

Σημειώνει επίσης ότι «η συμβολή του επικεφαλής Νίκου Τσιλιμίγκα, προσώπου ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής αλλά και της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Τζούλιας Τσαλίκη ήταν ουσιαστική στο θετικό αποτέλεσμα και ότι «το σχήμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού δεν ήταν αχτύπητο, όπως ήθελαν να το εμφανίζουν, αλλά έλειψε η κριτική στα αρνητικά σημεία και στις αδυναμίες που εμφάνισε κατά το προηγούμενο διάστημα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου