ΤΟΠΙΚΑ

Διστακτικοί οι Ελληνες τουρίστες ~ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

διστακτικοί-οι-ελληνες-τουρίστες-υπο-392396

Μεγαλύτερη κινητικότητα βλέπουν οι ξενοδόχοι στη χερσαία Μαγνησία και τη Σκιάθο

Εμφανώς μειωμένο θεωρείται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον των περισσοτέρων Ελλήνων ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων, μεγαλύτερη κινητικότητα αναμένεται στην χερσαία Μαγνησία και τη Σκιάθο. Οι λόγοι στους οποίους αποδίδεται η διστακτικότητα των Ελλήνων τουριστών είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις, η μετεκλογική περίοδος και η στάση αναμονής ενόψει των διακοπών του καλοκαιριού. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ελπίδες των επαγγελματιών εναποτίθενται στις σποραδικές αφίξεις της τελευταίας στιγμής για τους Eλληνες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, αναφέρει ότι υπάρχει σχετική κινητικότητα από τους Ελληνες, που ενδέχεται να αγγίξει το 70% από άποψη πληρότητας στη χερσαία Μαγνησία, ποσοστό που θεωρείται ικανοποιητικό τηρουμένων των αναλογιών, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. «Εχουν γίνει κάποια βήματα χάρη στις προσπάθειες των επιχειρηματιών, αναμένουμε ροή ξένων επισκεπτών, αλλά αυτό που απαιτείται, τονίζει ο ίδιος, είναι να υπάρχει στοχευμένη προβολή για την περιοχή μας και επιτέλους να αναπτύξουμε μια πολιτική για το αεροδρόμιο, η οποία να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση γενικώς».

Ο προβληματισμός είναι εμφανής στον ξενοδοχειακό χώρο, και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάσης Μπαρούτας, η κίνηση του τριημέρου είναι αρκετά μειωμένη στο σύνολό της. «Υπάρχουν ξένοι τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην περιοχή μας, αλλά οι Ελληνες είναι ελάχιστοι» τονίζει ο κ. Μπαρούτας, για να προσθέσει ότι «σίγουρα υπολογίζουμε τους έλληνες, σίγουρα θέλουμε τους έλληνες, σίγουρα τους προσέχουμε, αλλά για να βοηθηθούμε και άλλο ως επαγγελματίες και να ανοίξει η σεζόν, επεκτείνοντάς την από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, η λύση είναι η στροφή στις αγορές του εξωτερικού, εκμεταλλευόμενοι το αεροδρόμιο, τις πτήσεις και κάθε συγκυρία που υπάρχει».

Το νησί του Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος, εμφανίζει σχετική κινητικότητα σε σχέση με τους ημεδαπούς τουρίστες, η οποία, ωστόσο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την φουλ σεζόν των καλών εποχών του τουρισμού. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, αναφέρει ότι τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι, και σε ορισμένα ξενοδοχεία θα υπάρχει απόλυτη πληρότητα, αλλά ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την παρέλευση του τριημέρου. Εχοντας ως δεδομένο την ενθουσιώδη αναφορά του διεθνούς διαδικτυακού τόπου Τrivago στη Σκιάθο, ως ένα από τους δέκα πιο δημοφιλείς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και τις υπάρχουσες, μέχρι στιγμής κρατήσεις, ο ίδιος εκτιμά ότι η πληρότητα του τριημέρου θα φτάσει σε υψηλά ποσοστά στο νησί.

Υποτονική, χαρακτηρίζουν, την ίδια στιγμή, την κίνηση των Ελλήνων τουριστών, οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Γιάννης Γιολδάσης, ειδικότερα,κάνει λόγο για μειωμένη κίνηση των αλλοδαπών το Μάϊο, παρά την αύξηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, εκτιμώντας ότι η κίνηση των Ελλήνων θα παραμείνει υποτονική, εκτός αν υπάρξουν σποραδικές κρατήσεις και αφίξεις της τελευταίας στιγμής.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Κώστας Ευσταθίου, τονίζοντας ότι δεν αναμένεται μαζική εισροή Ελλήνων τουριστών το τριήμερο, παρά μόνο σποραδικές κρατήσεις. Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν Αγγλοι, Ολλανδοί και Σκανδιναβοί στο νησί, αλλά είναι αδύνατο, σύμφωνα με τη θέση που διατυπώνει ο ίδιος, να γίνουν σαφείς και ασφαλείς προβλέψεις για το σύνολο της φετινής σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου