ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμυρίζει παιδικός σταθμός στις Αλυκές

πλημμυρίζει-παιδικός-σταθμός-στις-αλ-392732

Εξαιτίας τριών ευκαλύπτων οι ρίζες των οποίων έχουν εισχωρήσει στο αποχετευτικό σύστημα

«Πνεύμονες της γης» χαρακτηρίζονται τα δέντρα, στην περίπτωση όμως του παιδικού σταθμού Αλκυών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, στις Αλυκές, τρεις ευκάλυπτοι που βρίσκονται στο προαύλιο, δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος κι ως εκ τούτου και σε θέματα υγείας των λιλιπούτειων μαθητών.

Το ριζικό σύστημα των ευκαλύπτων έχει εισχωρήσει στο αποχετευτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα, οι τουαλέτες να υπερχειλίζουν και οι υπεύθυνοι του σταθμού να αναγκάζονται να φωνάζουν συνεργεία για να αποφράξουν τα φρεάτια.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση χθες στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, που συνεδρίασε το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό, τα τρία από τα πέντε δέντρα που υπάρχουν στο προαύλιο του παιδικού σταθμού, είναι ευκάλυπτοι. Οι ρίζες τους έχουν απλωθεί κατά μήκος της αυλής, έχουν μάλιστα βγει πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα, μικρά παιδιά που παίζουν στο χώρο, να περδικλώνονται να πέφτουν και να δημιουργείται θέμα για την ασφάλειά τους.

Στο παρελθόν οι υπεύθυνοι του σταθμού είχαν ζητήσει την κοπή των τριών δέντρων οι ρίζες των οποίων συνιστούν «παγίδες» για τους λιλιπούτειους μαθητές.

Πλέον όμως η κατάσταση φαίνεται ότι έφθασε στο απροχώρητο, από τη στιγμή που οι ρίζες των ευκαλύπτων έχουν εισχωρήσει στο αποχετευτικό σύστημα, σε φρεάτια, σωληνώσεις και βόθρο. Εχουν προκληθεί ζημιές και συχνά – πυκνά όταν κάποιος επιχειρεί να τραβήξει καζανάκι, βλέπει την τουαλέτα να υπερχειλίζει.

«Η κατάσταση διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού απειλώντας την υγεία των παιδιών», αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας που προχώρησε σε αυτοψία στο χώρο.

Τελικώς η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την κοπή των τριών δέντρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα τα αντικαταστήσει με άλλα δέντρα το ριζικό σύστημα των οποίων δεν θα δημιουργεί προβλήματα.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου