Δύο σεισμοί ταρακούνησαν τη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2014-06-06, 20:56:39
Δύο σεισμοί ταρακούνησαν τη Μαγνησία

Μελετούν το φαινόμενο οι σεισμολόγοι

Μνήμες του πρόσφατου σεισμού της Λήμνου που έγινε στις 24 Μαΐου «ξύπνησαν» το μεσημέρι στο νησί της Σκοπέλου, ύστερα από σεισμική δόνηση.

Η ασθενής σεισμική δόνηση των 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:21 έγινε αισθητή στα νησιά των Σποράδων, στο Βόλο αλλά και στην Αττική. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, 13 χιλιόμετρα Δυτικά της Αλοννήσου, ενώ το εστιακό βάθος, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι 24 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Μιχελή Γεώργιο και το δήμαρχο Αλοννήσου, κ. Βαφίνη Πέτρου, δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το σεισμό.

Στις 20:10, μία ακόμη ασθενής σεισμική δόνηση εντάσεως 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε αισθητή στην πόλη του Βόλου σημειώθηκε 41 χιλιόμετρα Ανατολικά-Νοτιοανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Ο σεισμός που είχε επίκεντρο θαλάσσιο χώρο βορειότερα του μεσημεριανού σεισμού της Σκοπέλου είχε εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δραστηριότητα μελετάται από τους επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ίσως οι σεισμοί που σημειώθηκαν στον ευρύτερο χώρο του ρήγματος της Ανατολίας αποτελούν μέρος της εκτόνωσης συσσωρευμένης ενέργειας.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=