ΤΟΠΙΚΑ

Δύο σεισμοί ταρακούνησαν τη Μαγνησία

δύο-σεισμοί-ταρακούνησαν-τη-μαγνησία-393529

Μελετούν το φαινόμενο οι σεισμολόγοι

Μνήμες του πρόσφατου σεισμού της Λήμνου που έγινε στις 24 Μαΐου «ξύπνησαν» το μεσημέρι στο νησί της Σκοπέλου, ύστερα από σεισμική δόνηση.

Η ασθενής σεισμική δόνηση των 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:21 έγινε αισθητή στα νησιά των Σποράδων, στο Βόλο αλλά και στην Αττική. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, 13 χιλιόμετρα Δυτικά της Αλοννήσου, ενώ το εστιακό βάθος, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι 24 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Μιχελή Γεώργιο και το δήμαρχο Αλοννήσου, κ. Βαφίνη Πέτρου, δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το σεισμό.

Στις 20:10, μία ακόμη ασθενής σεισμική δόνηση εντάσεως 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε αισθητή στην πόλη του Βόλου σημειώθηκε 41 χιλιόμετρα Ανατολικά-Νοτιοανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Ο σεισμός που είχε επίκεντρο θαλάσσιο χώρο βορειότερα του μεσημεριανού σεισμού της Σκοπέλου είχε εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δραστηριότητα μελετάται από τους επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ίσως οι σεισμοί που σημειώθηκαν στον ευρύτερο χώρο του ρήγματος της Ανατολίας αποτελούν μέρος της εκτόνωσης συσσωρευμένης ενέργειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου