ΤΟΠΙΚΑ

Μασκαραλίκια στο διηνεκές

μασκαραλίκια-στο-διηνεκές-851206

Η κλασική συνταγή συνταγή επιτυχίας παντός κιτρινισμού, είτε πρόκειται για έντυπη είτε για ηλεκτρονική εκδήλωση του λοιμώδους αυτού νοσήματος, είναι γνωστή σε όλους τους δημοσιογράφους. Κινείται σε δυο άξονες. Ο πρώτος ορίζεται από τα σημεία «σπέρμα και αίμα». Ο δεύτερος από τα σημεία «εξουσία και χρήμα».
Αν τύχει μάλιστα οι δυο αυτοί άξονες να τέμνονται, τότε ποιος μας πιάνει. Και στην περίπτωση Βαρθολομαίου, συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις. Και ερωτική πτυχή που διεγείρει την διάθεση να τρέξουμε στην κλειδαρότρυπα. Και αίμα που σφραγίζει έναν άδοξο θάνατο. Και εξουσία. Το χρήμα δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, αλλά και μόνο η λέξη «προμήθειες του ΙΙΚΑ» φτάνει για να συμπληρωθεί ο καμβάς.
Διό και παραμερίσθηκαν οι εσωτερικές περιπέτειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διο και πέρασε σε δεύτερη μοίρα η λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος συνταξιούχων και χαμηλόμισθων από τους αδίστακτους κερδοσκόπους που επέβαλαν την δική τους αναγκαστική «νηστεία» στους οικονομικά ασθενεστέρους, πριν ακόμη εισέλθουμε στη Σαρακοστή. Από τη μια με τις τιμές και από την άλλη με τον φόβο που προκαλούν οι συνεχείς αποκαλύψεις για προώθηση μεγάλων ποσοτήτων ακατάλληλων τροφίμων στην κατανάλωση.
Κυρίως όμως τράβηξαν την προσοχή της κοινής γνώμης από όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης (διότι περί Παιδείας, μάλλον δεν πρέπει να ομιλούμε). Με σπουδαστές που κλείνουν τους καθηγητές τους σε ένα δωμάτιο και τους κρατούν ομήρους. Γιατί τολμούν να μη συμφωνούν με τα καμώματα τους.
Όσο υπάρχουν κόμματα που επιμένουν όχι απλώς να ανέχονται τέτοιες πρακτικές, αλλά να επενδύουν σε αυτές, θα δούμε πολλά τέτοια. Ίσως και χειρότερα από αυτά.
Μονότονα, κουραστικά, εκνευριστικά θα επιμένω να ασχολούμαι με αυτά, αντί να καίγομαι για το ποιος είχε πάρει «Βιάγκρα» και ποιος «Σιάλις». Γιατί πιστεύω ακραδάντως ότι αυτή την ώρα δυναμιτίζεται το μέλλον ετούτου του τόπου. Ότι τον τωρινό χαλασμό θα τον πληρώσουμε πολύ ακριβά.
Ο κόσμος τρέχει μπροστά, αγωνιά για το μέλλον, επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία κι εμείς ψειρίζουμε την ανικανότητα μας. Διεκδικούμε το «κεκτημένο δικαίωμα» στην αμορφωσιά, την προχειρότητα, τα χαρτιά χωρίς αντίκρισμα. Το καρναβάλι έφτασε στο τέλος του, αλλά οι μασκαράδες θα συνεχίσουν να χορεύουν στους ρυθμούς του ψέματος και της σκοπιμότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου