ΤΟΠΙΚΑ

Μηδενικός προγραμματισμός

μηδενικός-προγραμματισμός-851206

Θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν φράγματα και λιμνοδεξαμενές στις περιοχές του Βελεστίνου και του Αλμυρού. Πρόκειται για δύο περιοχές της Μαγνησίας, των οποίων ο υδροφόρος ορίζοντας έχει υποβαθμιστεί σε δραματικά χαμηλά επίπεδα. Αγρότες χάνουν καθημερινά το νερό από τις γεωτρήσεις τους.
Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας η μία μετά την άλλη ολόκληρες περιοχές ανακοινώνουν ότι δεν διαθέτουν πλέον σταγόνα νερό. Στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του καύσωνα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει και ο κάμπος της Λάρισας να μετράει τις καταστροφές της ανομβρίας και της λειψυδρίας. Η ζημιά δεν φαίνεται ακόμη. Μετά τις 15 Αυγούστου, όταν οι καλλιέργειες θα έχουν υποκύψει οριστικά, τότε θα φανεί και το μέγεθος της καταστροφής.
Αυτό το οποίο θέλει να μάθει όχι ο αγρότης ο οποίος πλήττεται, αλλά ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, είναι κάτι πολύ απλό. Τέσσερα κοινοτικά πλαίσια καταναλώθηκαν, υποτίθεται, για έργα υποδομής, παράλληλα οι ειδικοί επιστήμονες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια. θα γίνει κάποιος απολογισμός συνολικά πόσα χρήματα πήγαν στην ελληνική περιφέρεια, τι έργα έγιναν και γιατί δεν αντιμετωπίστηκε αυτό το μείζον ζήτημα που απειλεί την παραγωγική δομή, αλλά και την κοινωνική συνοχή ολόκληρης της Θεσσαλίας; Μάλλον όχι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου