ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο ο Μίμης Πλέσσας

στο-βόλο-ο-μίμης-πλέσσας-851206

Ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ πιάνου και συνθέτης Μίμης Πλέσσας συναντά τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής jazz σκηνής, τους 3Gs σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Ο διακεκριμένος συνθέτης συναντά το Βασίλη Ρακόπουλο, καθηγητή αρμονίας και jazz κιθάρας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το γνωστό μουσικό και καθηγητή Αντώνη Λαδόπουλο με σπουδές μουσικής στο φημισμένο William Paterson University. Μαζί με την Εύη Σιαμαντά, μια σπουδαία ερμηνεύτρια που κινείται με ευκολία ανάμεσα στο χώρο της jazz και της soul και τον Γιώργο Πολυχρονάκο, jazz drummer, δάσκαλο και συνθέτη, παρουσιάζουν έργα του Μίμη Πλέσσα, καθώς επίσης και ελληνικά τραγούδια διαμορφωμένα και ερμηνευμένα με έναν αυτοσχεδιαστικό jazz τρόπο.
Τρεις μουσικοί διαφορετικής γενιάς και προέλευσης με κοινή την αγάπη για το γνήσιο του αυτοσχεδιασμού. Τρεις μουσικοί που συναντιούνται με πειραματικό ήθος σ’ ένα ιδιαίτερο επίπεδο εκτέλεσης και συγκινησιακού περιεχομένου, που αποτελεί ένα συνδυασμό της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης και της jazz. Μίμης Πλέσσας πιάνο, Βασίλης Ρακόπουλος κιθάρα, Αντώνης Λαδόπουλος σαξόφωνο. Πλαισιώνονται από την Εύη Σιαμαντά (φωνή) και το Γιώργο Πολυχρονάκο (κρουστά).
Το καλοκαίρι του 2008, οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες μοιράζονται την ίδια σκηνή σε ξεχωριστές βραδιές μουσικής αφήγησης με πολλά χρώματα και αυτοσχεδιαζόμενες διασκευές αγαπημένων κομματιών, σε αρχαία θέατρα και κάστρα σε περιοχές με έντονη την παρουσία του πολιτισμού και του παραδοσιακού στοιχείου. Από το πρόγραμμα δεν λείπουν και τα γνωστά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη. Εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά 11-1 το πρωί και 6- 9 το απόγευμα. Η τιμή εισιτηρίου είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ τα φοιτητικά εισιτήρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου