ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Καταγγελία
Στάμου…
Σοβαρή η καταγγελία Στάμου στο προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ότι υπάρχουν παραινέσεις από στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προτροπές προς τα στελέχη Δημοτικών ή Διαδημοτικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων να δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις τους σε συγκεκριμένες εφημερίδες…
Η καταγγελία έγινε υπό μορφήν ερώτησης από τον Αντιδήμαρχο Βόλου προς το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ κ. Κουτσιφέλη, με τον τελευταίο να αρνείται οτιδήποτε σχετικό…
Α.Τ.

Οι λιμνοδεξαμενές
και τα υφάλμυρα…
Εκείνο που προβληματίζει τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ στο έργο της αφαλάτωσης, δεν είναι μόνον η γειτνίαση με τον υγροβιότοπο, αλλά και το κόστος επεξεργασίας των υφάλμυρων νερών της Μπουρμπουλήθρας. Ακούγεται ότι είναι της τάξεως του 1 ευρώ το κυβικό, από τη στιγμή που η ΔΕΥΑΜΒ χρεώνει σήμερα τους καταναλωτές της το κυβικό 0,55 λεπτά. Από την άλλη για τις λιμνοδεξαμενές της Μακρινίτσας ούτε που θέλουν να ακούσουν οι συνδικαλιστές της Επιχείρησης ότι το έργο θα γίνει με τα ΣΔΙΤ. Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως λένε, ανοίγει διάπλατα η πόρτα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, με μακροπρόθεσμη υπέρογκη αύξηση του κόστους για την παροχή ενός κοινωνικού αγαθού, όπως είναι το νερό…
Α.Τ.

Δεν είναι βιντεοπαιχνίδι…
Προφανώς στη Νομαρχία κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, όταν ακούμε τις ευχαριστίες για τις 37.000 ευρώ που δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για το δορυφορικό σύστημα πυρανίχνευσης και ειδοποίησης των πυρκαγιών. Οι πυρκαγιές δεν είναι βιντεοπαιχνίδι να το παίζεις στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με την έννοια αυτή δεν αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία που έχουν οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δηλαδή πρέπει να γίνουν γενναίες επενδύσεις στον τομέα δημιουργίας κυρίως αντιπυρικών ζωνών και πυροσβεστικών κρουνών και η πρόσληψη πυροσβεστών -που δεν υπάρχουν- με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Οι πυρκαγιές δεν είναι αποτέλεσμα συγκυρίας και για την αποτίμησή τους δεν μπορεί να είμαστε έρμαια του καλού ή κυρίως του… κακού μας του καιρού. Δεν αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία που διακρίνει τους υπεύθυνους της ΝΑΜ να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Αν τρέμουν κάτι, να ζητήσουμε ρε παιδιά να γίνει πάλι ξεχωριστό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που θα είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη της πυρόσβεσης και να αποσυνδεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών …
Α.Τ.

Στενό μαρκάρισμα
Μαν του μαν σκοπεύουν να κάνουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στην υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για το Μεσογειακό χωριό.
Για να γίνει βέβαια αυτό, εκρεμμεί ένα “ραντεβού” το οποίο έχει ζητήσει η Εκτελεστική.
Μετά ωστόσο τη διαφοροποίηση του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη ότι το έργο έπρεπε να ξεκινήσει χθες… ενδεχομένως να ιδρώσει κανένα αυτί και να αρχίσουν να τρέχουν το θέμα.
Β.Κ

Τρέξιμο
Εισηγήτρια στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου για τη διακίνηση και εμπορία των παιδιών εκ μέρους ΠΑΣΟΚ ήταν χθες η βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση.
Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας που λειτουργεί στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής ήρθε χθες η κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος- Αλβανίας, όπου η Ροδούλα είπε ενδιαφέροντα πράγματα. Το πρώτο θερινό τμήμα πάντως είχε πολύ τρέξιμο, αφού πέρασαν αρκετά κρίσιμα θέματα… και φυσικά είχε “συρτάκι” από το Ζορμπά. Αυτό όπως και να το κάνεις δεν ξεπερνιέται και εύκολα από τους κυβερνώντες.
Β.Κ

Δυσφορία
Δυσφορία έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΝΟΔΕ Μαγνησίας το γεγονός ότι η νομαρχιακή οργάνωση της κυβερνώσας παράταξης εξέδωσε μεν ανακοίνωση για να στηρίξει τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο για το θέμα που ανέκυψε με την Αργώ, δεν έπραξε ωστόσο το ίδιο και για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα, όταν δέχτηκε την επίθεση από τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ για τα όσα υποστήριξε για τα έργα των Μεσογειακών Αγώνων.
Διαφορετική μεταχείριση, πράγμα που γεννά ερωτηματικά και προκαλεί αντιδράσεις όπως μαθαίνουμε στο νεοδημοκρατικό κόσμο της περιοχής, που ενοχλείται από την τακτική “δύο μέτρα και δύο σταθμά”.
Β.Κ

Ενστάσεις;
Όπως πληροφορείται η στήλη, ορισμένοι ενοχλούνται από την έντονη δραστηριοποίηση του προέδρου του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλου και από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει, προκειμένου οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Κέντρου να στηριχθούν και από άλλους φορείς.
Βέβαια, εάν μπορούν, ας τις κάνουν μόνοι τους, θα ήταν μία πολύ απλοϊκή απάντηση, φαίνεται όμως ότι πίσω από τις ενστάσεις πάλι κρύβονται κομματικές σκοπιμότητες. «Να μην φανεί ο δείνα ή ο τάδε» φανταζόμαστε και τα λοιπά. Μόνο που με τέτοιες λογικές το ΕΚΒ θα πρέπει να μείνει στα στενά όρια της οδού Μακρινίτσης και δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Ας το καταλάβουν όσοι λειτουργούν μόνο με απώτερο στόχο το πολιτικό όφελος. Δεν μπορεί να μπαίνουν όλα πάντα στην κομματική ζυγαριά.
Β.Κ

Οχι κωλυσιεργίες
Επίσημες αντιδράσεις δεν υπήρξαν χθες για τη “σφήνα” του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη λειτουργία του Ιατρείου της Ε.Π.Σ.Θ. Το θέμα πάντως είναι σοβαρό υπό την έννοια ότι η κάρτα Αθλητών είναι απαραίτητη και η διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί όχι και πιο οργανωμένα, εάν χρειάζεται. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν θα πρέπει να υπάρχουν οποιεσδήποτε κωλυσιεργίες, που θα έχουν ως αποτέλεσμα αθλητές να αγωνίζονται χωρίς να έχουν εξεταστεί. Αρκετά έχει πληρώσει ο αθλητισμός την προχειρότητα και την αδιαφορία ορισμένων.
Β.Κ

Αρπαξε… φωτιά
Δεν ήθελε πολύ να εκραγεί ο Γιάννης Στάμος. Με τις πρώτες αιχμές του Αντώνη Παππά, εξερράγη κυριολεκτικά. Γενικώς ο Αντώνης Παππάς έχει τη συνήθεια να λειτουργεί ως… βομβιστής στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Αν έτσι αντιλαμβάνεται το ρόλο του, μάλλον το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό.
Ν.Τ

Απαράδεκτη φράση
Πάντως μάλλον ο Αντώνης Παππάς ήταν επηρεασμένος από τη σύγκρουσή του με το Γιάννη Στάμο. Δεν εξηγείται αλλιώς η φράση του: «όσοι έχουν προβλήματα υγείας, ας φύγουν απ΄ την πολιτική», αμέσως μετά από μια παρότρυνση του Κυριάκου Μήτρου προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου. Μάλλον του ξέφυγε του Αντώνη η συγκεκριμένη φράση, γιατί ούτε προοδευτική αντιμετώπιση των πραγμάτων αποδεικνύει, ούτε αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων.
Ν.Τ

Βούλιαξε η Σκιάθος
Οι πληροφορίες που καταφθάνουν από το νησί του Παπαδιαμάντη καθημερινά κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη κοσμοσυρροή των τελευταίων ετών. Μέχρι και αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια κάνουν καθημερινά αφιερώματα στις νύχτες της Σκιάθου, που έχουν πάρει… φωτιά. Μάμα μία, τι θα δουν ακόμη τα μάτια μας.
Ν.Τ

«Οχι»… λόγω καλοκαιριού
Με ένα ηχηρό «όχι» ανακοίνωσε χθες ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας τη μη συμμετοχή της Νομαρχίας στο αίτημα του Δήμου Βόλου για οικονομική ενίσχυση του Δήμου για τη συνέχεια του ταξιδιού της Αργούς.
Ο Νομάρχης δήλωσε αυξημένα έξοδα λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως στο μέλλον η Νομαρχία θα συμβάλει στη συγκεκριμένη προσπάθεια.
Δημιουργείται ωστόσο η εύλογη απορία για το πότε οριοθετείται η συμβολή της ΝΑΜ, γιατί μέχρι και τις 8 Αυγούστου που επιστρέφει η Αργώ, ακόμα καλοκαίρι είναι!
Μάλλον όμως κάτι άλλο θα σκεφτόταν ο Νομάρχης, για να προσφερθεί… Ισως στο επόμενο ταξίδι της Αργούς να είναι τυχεροί και να μην πέφτει πάλι καλοκαίρι…
Α.Φ.

Η μίνιμαλ ανακοίνωση
Λιτή χαρακτηρίζει ο Νομάρχης Μαγνησίας κ Απόστολος Παπατόλιας την ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναβάθμιση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας.
Να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση το ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρεται ότι αποφασίστηκε η αναβάθμιση, συντάσσονται ήδη οι μελέτες και το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο φθινόπωρο. Δεν έχει και άδικο ο Νομάρχης, μια – δυο λεπτομέρειες χρειαζόντουσαν, αλλά τουλάχιστον ας μείνουμε στην ουσία… τη σύνταξη δηλαδή των μελετών.
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου