ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή οι νεαροί ένοπλοι ληστές

στον-ανακριτή-οι-νεαροί-ένοπλοι-ληστέ-851206

Στο Βόλο περιοριζόταν τελικά η δράση των δύο ομογενών ληστών;
Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα με πολύ μελετημένα βήματα, προκειμένου να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα.
Οι δύο νεαροί ληστές των τριών τραπεζικών υποκαταστημάτων του Βόλου που βρίσκονται από προχθές το μεσημέρι στα χέρια της Αστυνομίας, παραπέμπονται για να απολογηθούν στον Ανακριτή.
Ο 18χρονος άεργος θα οδηγηθεί σήμερα για να απολογηθεί στον ανακριτή.
Ο κατά λίγους μήνες μικρότερος δράστης, που είναι φοιτητής στο Οικονομικό Τμήμα του Παν. Θεσσαλίας, θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Και οι δύο ληστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ένοπλες ληστείες κατά συρροή, για παράνομη οπλοκατοχή, για κλοπές δικύκλων και για κατοχή ναρκωτικής ουσίας, αφού στο σπίτι του φοιτητή στο Βόλο βρέθηκε ποσότητα χασίς 1,6 γραμ., το οποίο σύμφωνα με δήλωση των δραστών ανήκει στον άεργο.
Χθες κατέφθασαν στο μεταξύ στο Βόλο από τη Θεσσαλονίκη οι δικηγόροι των δύο δραστών, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους την υπερασπιστική οδό που θα ακολουθήσουν, αρχής γενομένης από τα όσα θα υποστηρίξουν οι δύο δράστες από σήμερα στον ανακριτή.

Το DNA θα δείξει…
Τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας μετά την επιτυχία της εξιχνίασης των τριών ληστειών είναι φειδωλοί στις δηλώσεις.
Για τους ίδιους η υπόθεση δεν έχει ακόμη κλείσει, αφού συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν οι δύο δράστες εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες, όπως στη Λάρισα, στην Τράπεζα Πειραιώς και στη Θεσσαλονίκη σε διάφορά τραπεζικά καταστήματα.
Αυτό που ενισχύει την άποψη αυτή –χωρίς ακόμη να θεωρείται τίποτα δεδομένο- είναι ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ των ληστειών.
Τόσο σε αυτές που διεπράχθησαν στο Βόλο, όσο και στη Θεσσαλονίκη, οι δράστες κατά δήλωση αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και από την ανάλυση των video, φορούσαν κράνη, ενώ από μέσα είχαν κρυμμένα τα πρόσωπά τους με αλουμινόχαρτο για να μην ξεχωρίζουν χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Ο έλεγχος DNA που δρομολογείται, θα λύσει το μυστήριο και θα έρθει να επιβεβαιώσει ή όχι εάν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ληστειών.
Είναι πάντως γεγονός ότι πριν χτυπήσουν στις Τράπεζες, κινούνταν πολύ μελετημένα και οργανωμένα.
Φρόντιζαν πάντα να κλέψουν ένα δίκυκλο για τις μετακινήσεις τους, απέφευγαν ωστόσο τα πολυσύχναστα μέρη, για να μη γίνει αντιληπτή αμέσως η κλοπή.
Παρακολουθούσαν από τις προηγούμενες μέρες τα υποκαταστήματα που είχαν βάλει στόχο και φρόντιζαν να εντοπίσουν τις ώρες που δεν υπήρχε πολυκοσμία.
Μέσα στην τράπεζα κινούνταν “με κινηματογραφική ταχύτητα”, άρπαζαν μόνο τα χρήματα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ταμείο και όχι στο χρηματοκιβώτιο και για τη διαφυγή τους φρόντιζαν πάντα να κινούνται ανάποδα σε μονόδρομους για να κερδίζουν χρόνο μέχρι να απομακρυνθούν.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα video που είχαν οι Αστυνομικοί στη διάθεσή τους ότι, από τις δύο προηγούμενες ληστείες, χρονομετρημένα, το όλο σκηνικό δεν διήρκησε περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα.
Τέλος τα όπλα που χρησιμοποίησαν ήταν τα ίδια και στις τρεις ληστείες. Ένα μονόκαννο με κομμένη κάννη, που όπως δήλωσαν το αγόρασαν στη Θεσσαλονίκη από ένα Γεωργιανό, και ένα αεροβόλο πιστόλι 45άρι ρωσικής κατασκευής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου