ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Ευλογία οι βροχές
Αν συνεχίσει καμιά εβδομάδα η βροχόπτωση με την ένταση του τελευταίου 48ωρου, τότε ενδεχομένως θα δικαιούμαστε να μιλάμε έστω και για μερική αναπλήρωση των υδατικών αποθεμάτων που δημιουργήθηκαν από την τελευταία πολύμηνη ανομβρία. Το ευεργετικό και για τις καλλιέργειες και για τον υδροφόρο ορίζοντα είναι ότι οι τελευταίες βροχές είναι πολύωρες σε διάρκεια και σταθερές σε ποσότητα νερού. Έτσι η γη προλαβαίνει να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του υδάτινου όγκου. Όμως ας μην γελιόμαστε και ας μην είμαστε αθεράπευτα αισιόδοξοι. Αν δεν χιονίσει τουλάχιστον στις κορυφές των βουνών (Πήλιο, Όθρυς) η βροχή δεν μας σώζει. Ας ελπίσουμε σε περαιτέρω εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών.
Χ.Μ.

Δεν δικαιολογείται η ακρίβεια
Πολλές φίλες αναγνώστριες μας τηλεφώνησαν τις τελευταίες μέρες επισημαίνοντας ότι στις λαϊκές αγορές του Βόλου, ιδιαίτερα σε ορισμένα προϊόντα, παρατηρήθηκαν αδικαιολόγητα υψηλές τιμές. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς δικαιολογείται μια τιμή δυόμισι ή τρία ευρώ για ένα κανονικό λάχανο. Κακοκαιρίες δεν υπήρξαν, καταστροφή της περιοχής δεν υπήρξε και ο καιρός ήταν ευνοϊκός για την αύξηση της παραγωγής ιδιαίτερα στις καλλιέργειες των οπωροκηπευτικών. Συγνώμη κύριοι, και με ήλιο και με χιόνι χαμένος πάντα ο καταναλωτής; Κανείς δεν σκέπτεται ότι όσο η κατανάλωση περιορίζεται μέρος της παραγωγής κινδυνεύει να πάει στα σκουπίδια; Ας είμαστε πιο ισορροπημένοι.
Χ.Μ.

Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές
Τελικά φαίνεται ότι έκανε μεγάλη ζημιά η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου για τα θαλασσινά και τη χρήση του λεγόμενου βορικού οξέως από τους ιχθυέμπορους. Παρά τις απανωτές διαψεύσεις των τελευταίων διακρίνει εύκολα κανείς το τελευταίο διήμερο την επιφυλακτικότητα και τα αυξημένα ερωτήματα των καταναλωτών. Τελικά δεν είναι ούτε η Βέφα, ούτε ο Μαμαλάκης ο Ευαγγελάτος αναδεικνύεται σε εθνικό μας διαιτολόγο.
Χ.Μ.

Να το σηκώσει ο γερανός
Ενα τροχόσπιτο που βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σταθμευμένο στη διασταύρωση των οδών Ογλ και Κωνσταντά, αποτελεί πραγματική παγίδα για τους διερχόμενους οδηγούς , καθώς εμποδίζει την ορατότητα. Οι περίοικοι διαμαρτύρονται ότι η Τροχαία στις επανειλημμένες εκκλήσεις τους αρκέστηκε μόνο στην αφαίρεση των πινακίδων, όχι όμως και στην εξεύρεση και του ιδιοκτήτη. Εάν, εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι ανέφικτο, τουλάχιστον ας πάρουν κάποιο γερανό και να απομακρύνουν το ογκώδες όχημα, πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου