ΤΟΠΙΚΑ

Γνωστοί γιατροί φεύγουν από το Νοσοκομείο

γνωστοί-γιατροί-φεύγουν-από-το-νοσοκο-851206

Σημαντικές ανακατατάξεις παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στο χώρο της υγείας με την αποχώρηση επώνυμων γιατρών που είχαν συνδέσει επί χρόνια την πολύτιμη συνεισφορά τους στο χώρο της δημόσιας υγείας και την παροχή πολύτιμων ιατρικών υπηρεσιών σε χιλιάδες ασθενείς της Μαγνησίας, μέσα από τις κλινικές ειδικοτήτων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.
Την αρχή έκανε πριν από μερικούς μήνες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης, που αποχώρησε από τη Χειρουργική Κλινική του Αχιλλοπούλειου και άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο στη οδό Σπυρίδη. Επίσης πριν από ένα χρόνο αποχώρησε από το Αχιλλοπούλειο ο γνωστός μαιευτήρας – γυναικολόγος κ. Χρ. Βενέτης, που άνοιξε με τη σειρά του ιδιωτικό ιατρείο στην οδό Αλεξάνδρας, ενώ έχει υποβάλει ήδη δήλωση παραίτησης από το Νοσοκομείο ο ορθοπαιδικός Γ. Βοσινάκης. Τελευταία απώλεια για το Νοσοκομείο, που συζητείται μάλιστα ευρύτατα στην πόλη του Βόλου, είναι ο χειρουργός, ειδικός στην εξέταση του μαστού και υπεύθυνος του Γραφείου Πόνου του Νοσοκομείου, κ. Γιάννης Κωστής, που υπέβαλε δήλωση παραίτησης από το Νοσοκομείο και τον επόμενο μήνα αποχωρεί από το Αχιλλοπούλειο.
«Είναι φυσικό να υπάρχουν αποχωρήσεις, τονίζει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου κ. Θεόφιλος Μερίδης. Οι μισθοί είναι απαράδεκτοι και οι συνθήκες εξοντωτικές, με εφημερίες που κρατούν ακόμη και 30 ώρες. Από κάποια ηλικία και μετά, συνεχίζει ο κ. Μερίδης, δεν μπορείς να ανταποκριθείς στα καθήκοντα μίας εφημερίας. Για το λόγο αυτό, συνεχίζει, πολλοί προτιμούν να συνεχίσουν στον ιδιωτικό τομέα, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις οι απολαβές είναι πολλαπλάσιες και με λιγότερο εξουθενωτικά ωράρια». Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις ορισμένων από τους γιατρούς που αποχώρησαν έχουν συμπληρώσει 23ετία και έχουν διασφαλίσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί από τους γιατρούς που αποχωρούν και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, συνεργάζονται και με ιδιωτικές κλινικές του Βόλου, που έχουν εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια, όπως η Κλινική ΑΚΕΣΩ, που λειτουργεί στην οδό Βερναρδάκη, ενώ στο χώρο της ιδιωτικής υγείας σημαντικές ανακατατάξεις αναμένεται να επέλθουν και με τη λειτουργία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει προσλήψεις, ενώ η λειτουργία του προσδιορίζεται μέσα στο 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΑΣΩ, που κατασκευάζεται στην πρώτη είσοδο προς Λάρισα, πάνω στο δρόμο Βόλου – Λάρισας, έχει 70 περίπου μετόχους – γιατρούς του Βόλου, ενώ τέλος ετοιμάζεται η ανέγερση και νέας μονάδας αποκατάστασης στο Βόλο, στο ύψος τους Περιφερειακού με τη Γορίτσα, δυναμικότητας 50 κλινών, από τους μετόχους που έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν την Κλινική «Κένταυρος» σε παρακείμενη στον περιφερειακό περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου