ΤΟΠΙΚΑ

Νέες κόντρες για την Αργώ

νέες-κόντρες-για-την-αργώ-851206

Την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθούν όλες οι πτυχές και οι εξελίξεις που καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες με αφορμή το ταξίδι της Αργούς.
Το αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου έγινε εφικτό μετά τη συγκέντρωση δέκα υπογραφών από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και δύο υπογραφών από ισάριθμους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη», καθώς σύμφωνα με το άρθρο 95 του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων το προεδρείο είναι υποχρεωμένο να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν αιτήματος του 1/3 του συνολικού αριθμού των δημοτικών συμβούλων.
Οι δύο παρατάξεις, βλέποντας να έχουν πάρει θέση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου περίπου δεκαπέντε από τους κωπηλάτες που ήλθαν στο Βόλο, προκειμένου να ρυθμίσουν οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, πριν αναχωρήσουν σήμερα και πάλι για την Πρέβεζα, ζήτησαν η συζήτηση να πραγματοποιηθεί κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην πρόταση των δύο μειοψηφιών ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Παπαστεργίου απάντησε ότι το θέμα θα εισαχθεί μέσα στο προβλεπόμενο από τον Κανονισμό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ο κ. Παπαστεργίου να κατηγορηθεί ως «τυπολάτρης» από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Π. Μαρκάκη, ενώ ο κ. Βούλγαρης, που είχε υποστηρίξει ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η συζήτηση, καθώς δεν έχει πάρει από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ( ΕΕΤΑΑ) τα οικονομικά στοιχεία για τη διαχείριση των χρημάτων που έκανε η ίδια ως το τρίτο και το πλέον καταλυτικό συμβαλλόμενο μέρος στην Προγραμματική Σύμβαση για το εγχείρημα της Αργούς. Επίσης ο Δήμαρχος Βόλου επανέλαβε ότι η Αργώ ξεκινά μέχρι αύριο από την Πρέβεζα για να συνεχίσει το ταξίδι της με δαπάνες που θα επιβαρύνουν το Δήμο. Η οικονομική επιβάρυνση, όπως είχε την ευκαιρία να πει ο κ. Βούλγαρης και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Τρίτη, θα συνεχιστεί, μέχρι τις 8 Αυγούστου, οπότε και λήγει η δίμηνη άδεια που έχουν λάβει οι κωπηλάτες. Ήδη, όπως είπε, έχει βρεθεί το μότορσιπ που θα εφοδιάζει δια θαλάσσης το πλήρωμα, ενώ θα υπάρχει και χερσαία υποστήριξη με δημοτικούς συμβούλους και δημοτικούς υπαλλήλους, που θα μεριμνούν για την ενδιαίτηση και τη σίτιση των κωπηλατών.

Στάμος
κατά Παππά
Ωστόσο ο κ. Παππάς συνέχιζε μία ακόμη προσπάθειά του να απομειώσει τη Δημοτική Αρχή για τις προθέσεις της απέναντι σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και αναφέρθηκε «σε εργολάβο που επί δεκαπέντε μέρες έχει κλείσει την οδό Ιάσονος». Η αιχμή του κ. Παππά έκανε έξαλλο τον Αντιδήμαρχο κ. Στάμο, ο οποίος είπε ότι δεν δέχεται ως μέλος της Δημοτικής Αρχής να του προσάπτουν αβάσιμες κατηγορίες. «Δεν δέχομαι, τόνισε, να με κατηγορούν ότι είμαι εκφραστής συμφερόντων. Είναι κοινός συκοφάντης ο κ. Παππάς, αν δεν ανακαλέσει. Ή θα έχει στοιχεία για να τεκμηριώνει αυτά που λέει, διαφορετικά να είναι πιο προσεκτικός» Στην αρχή ο κ. Παππάς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Όποιος έχει τη μύγα… μυγιάζεται, ήταν η απάντησή του στον Αντιδήμαρχο, που ρώτησε ποιος είναι υπεύθυνος για την έκδοση της σχετικής άδειας και παρατηρείται το κυκλοφοριακό αλαλούμ στην κεντρικότερη είσοδο της πόλης. Όπως γίνεται σε όλες ανάλογες περιπτώσεις, αντέτεινε ο κ Στάμος, ο ιδιοκτήτης που ζητά λόγω έκδοσης των σχετικών εργασιών την έκδοση σχετικής άδειας από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Κανένας δεν μπορεί να πετάει «κορώνες». Να ανακαλέσει, γιατί διαφορετικά θα του κάνω μήνυση. Η τελευταία φράση ήλθε από την πλευρά του κ. Παππά, που ανακάλεσε τελικά στην προειδοποιητική απειλή του κ. Στάμου.
Ο κ. Παππάς όμως είχε πάρει φόρα. Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μήτρου, που επανήλθε κανονικά στις υποχρεώσεις του στο Δήμο μετά από διάστημα απουσίας τριών μηνών λόγω προβλημάτων υγείας, ζήτησε χαριτολογώντας από τους συναδέλφους του «να ηρεμήσουν, γιατί διαφορετικά κάνουν κακό στην… υγεία τους», για να ακουστεί από την πλευρά του κ. Παππά η φράση «όσοι έχουν προβλήματα υγείας, να φύγουν από την πολιτική»…

Τι υποστηρίζουν
πλειοψηφία
και μείζονα
μειοψηφία
Τι γίνεται όμως στο παρασκήνιο όλο αυτό το διάστημα; Αρχίζει πλέον και επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι πέρα από τα λάθη και τις παραλείψεις, στο εγχείρημα της Αργούς υπάρχει, όπως όλα δείχνουν, και ένα πλούσιο παρασκήνιο, με παραμέτρους που όπως φαίνεται έχουν πολύπλευρες πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις, οι οποίες αναμένεται να γίνουν πιο εμφανείς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στενοί συνεργάτες του Δημάρχου έδιναν και μία άλλη διάσταση, που έχει να κάνει με ένα «στημένο», όπως υπογράμμιζαν, παιχνίδι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να αποδυναμωθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή και στις επόμενες εκλογές ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος να είναι αυτός που θα διαχειριστεί τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων. Από την άλλη πλευρά εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας που ρωτήθηκαν για το ίδιο θέμα, σημείωναν ότι «είναι προφάσεις εν αμαρτίαις να προβάλλονται τέτοιες αστείες δικαιολογίες από τη Δημοτική Αρχή», ενώ άλλοι σημείωναν ότι «υπάρχουν ερωτηματικά ως προς τη χορηγία που έδωσε ο Βίκτωρας Ρέστης, γι ΄ αυτό είναι καλύτερο να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου