ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα…

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

“Ληστές”, καρπός υλιστών…

ΚΑΘΕ άλλο παρά επιχειρώ αμνήστευση ή ωραιοποίηση της δράσης των δύο 18χρονων που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τρεις ληστείες σε Τράπεζες. Θλίψη μου προκαλεί το γεγονός ότι ο ένας είναι φοιτητής, και μακάρι να παραμείνει φοιτητής, όταν και όποτε απεμπλακεί από την περιπέτεια. Μακάρι να υπήρχε θεσμοθετημένη δυνατότητα να παρακολουθεί τις σπουδές του. Θλίψη νιώθω και για τον έτερο, γιατί είναι νέος. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν νέο να έχει νου εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο και να μας προκύπτει “ληστής”. Το ενοχικό δίκαιο δεν το πρόβλεψε.
(Θέλει πολύ κουράγιο για να μη πούμε “σάμπως εμείς ληστέψαμε; Ας πρόσεχαν.”)

Κτιριακά τέρατα…

ΚΑΛΟ το Επιχειρησιακό Σχέδιο Βόλου, όπως αυτό συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Πότε, όμως, θα μπει φραγμός σε οικοδομικά εξαμβλώματα; Με συγχωρείτε, κύριοι Δημοτικοί Αρχοντες, κύριε Σύλλογε Αρχιτεκτόνων και Τ.Ε.Ε., αλλά απορώ: Δεν θα αισθάνεστε ιλίγγους, όταν μεθαύριο θα παραδώσετε στους επιγόνους ένα οικοδομικό αχταρμά; Απαθείς αντικρίζετε κτιριακές καρικατούρες χωρίς αντιστάσεις και ενστάσεις σας;
(Ο Βόλος έχει τελικά οικιστικό στόχο ή πορεύεται στα τυφλά; Στην τύφλα του;)

Οποιος την “ψυλλιαστεί”…

ΩΣΤΕ οι εταιρίες με τις πιστωτικές κάρτες ανακαλούν τις συνδρομές. Κίνητρο, αλλά κουμπώνομαι. Η οικονομία είναι και θέμα “σερλοκχολμικό”. Ερευνάς και ανακαλύπτεις. Ακολούθησα τη συνταγή συγγενικού μου προσώπου: “Πίστευε και ερεύνα”. Μου το κρατούσαν κρυφό, οι μπαγλαμάδες…
(Πάλι για τυρί και φάκα, θα σκεφτώ. Ναι, αλλά είμαι και ’γω μια ποντικομαμήη-η…

Με το γάντι ο τέως προς τον νυν

ΜΠΑ, μπα, μπα. Ο τέως δήμαρχος Κυρ. Μήτρου απευθυνόταν χθες στον νυν Αλέκο Βούλγαρη με τακτ. Μιλούσε για το επιχειρησιακό σχέδιο και ενώ θα τον δικαιολογούσα να είναι λάβρος, εν τούτοις, ο ίδιος πατούσε στο ρεαλισμό. “Δεν λέω ότι είναι εύκολο το έργο της Οινοπνευματικής, δήμαρχε. Ούτε εμείς το καταφέραμε.” Τέτοιο κιμπάρικο τρόπο συμπεριφοράς, αντιπολίτευσης, τον χαίρεσαι επίσης μερακλίδικα…
(Και λες χαλάλι ακόμη και η λευκή ψήφος, αφού δεν αμαυρώνεται η ποιότητα διαλόγου.)

Επιδαψιλεύσεις…

ΕΣΤΑΖΕ ευγένεια χθες και ο στόμας του αντιδήμαρχου Απ. Φοινικόπουλου για τον τέως δήμαρχο. “Δεν διεκδικούμε κάτι που είναι της προκάτοχης δημοτικής ηγεσίας. Απλώς πασχίζουμε για το θετικότερο αποτέλεσμα(πάλι επιχειρησιακό).
(Ιλαρίωνα, βλέπω φλογερά ειδύλλια ή ζω ακόμη με φαντασιώσεις;)

Μάρκα ο Μαρκάκης…

Ε, ΝΑΙ. Τρέφει σεβασμό στον κ. Μήτρου, ο κ. Μαρκάκης:
“Όπως είπε και ο επικεφαλής της παράταξής μας, θα ψηφίσουμε λευκό” (για το επιχειρησιακό σχέδιο).
(Ακριβώς, κύριε Ιλαρίωνα. Τιμώ τον επίτιμο…)

“Κάποιοι” θα τον ζοχαδιάσουν…

ΦΑΓΟΥΡΑ θα νιωθε χθες το πρωί ο γραμματέας του Δήμου κ. Παπασμύρης. Τον θυμήθηκε ο αντιδήμαρχος Βαγγ. Καπούλας: “Μη μου τη βγουν πάλι “κάποιοι” (τα εισαγωγικά δικά του) και μου πουν ξανά για υπερωρίες και… τρίχες”(το υπονόησε).
(Είσαι βέβαιος ότι ο Παπασμύρης είναι υπαρκτό πρόσωπο στο Δήμο; Κάτι για παραιτήσεις θυμάμαι πως ευαγγελιζόσουν, Ευάγγελε…)

Την απέρριψε…

“ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, δεν θα πάρω”, είπε ο πρόεδρος των συμβασιούχων του Δήμου Βαγγ. Μπαρμπουδάκης για την επιστολή απόλυσης που κλήθηκε να παραλάβει χθες.
(Θυροκολλήστε την. Σημαδέψτε τους τους… κακούργους. Ακούς εκεί να ζητούν δουλειά!)

Εγκαταλείπει το νοσοκομείο

ΕΝΑΣ ακόμη γιατρός, ο χειρουργός Γιάννης Κωστής, από τους επίσης αξιόλογους επιστήμονες, εγκαταλείπει το νοσοκομείο. Ιδιωτεύει. Δεν μ΄ εκπλήσσει η παραίτησή του. Την είχα προβλέψει και δημοσιοποιήσει με διακριτικότητα. Και μετά τον τρίτο, θα ακολουθήσει και τέταρτος. Σπουδαίος επίσης χειρουργός.
(Χειρουργικά αποστεώνεται το νοσηλευτικό ίδρυμα. Και κανείς δεν ανησυχεί…)

Κατάδυση στον κάδο…

Ο ΝΕΑΡΟΣ ποδηλάτης ο οποίος κάθε μεσημέρι αναδεύει το περιεχόμενο των κάδων απορριμμάτων, έγινε φιλαράκι μου. Τον ερωτώ με δισταγμό και μου απαντά με θάρρος. Ναι, είναι απορριμματοσυλλέκτης.
(Ο αριστοκράτης θα πει, “η δουλειά δεν είναι ντροπή”. Η λοβιτούρα, όμως, άρχοντα, είναι…)

Ασπασμούς δεν αντάλλαξαν

-ΚΥΡΙΕ Δήμαρχε, έτσι να διεκδικήσουμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ
-Σωστά, κύριε Μαρκάκη. Όπως το λέτε. Μπράβο…
-Και το άλλο έργο, Δήμαρχε. Βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση…
-Χαίρομαι, κύριε Μήτρου…
(Δεν πίνς, νιρό, Ιλαρίουνα. Βιλούδου πίνς. Λιφκό, κατάλιφκο… )

Προετοιμασία για καύση…

“ΝΑΙ” λέει ο Δήμος στην προετοιμασία για την καύση νεκρών. “΄Όχι”, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. “Είναι καθαρά θεολογικό θέμα”, λέει. “Θέμα επιλογής είναι η καύση, χωρίς να επηρεάζει τη δωρεά οργάνων σώματος”, δηλώνει ο γνωστός επιστήμονας γιατρός και πρόεδρος Δωρητών, Γιάννης Βαρδούλης. Υπερθεματίζει πάντως για την καύση…
(Καυτά τα διλήμματα στην ώρα του αποτεφρωτήρα…)

Θα μας τρελάνουν…

ΤΟ ανακάλυψα στο ίντερνετ από την Ειρήνη:
-Η φίλη μου η Λ. στην Ολλανδία κέρδισε δίκη και γενναία αποζημίωση, γιατί καθυστέρησε κατά δέκα λεπτά το λεωφορείο.
-Η φίλη μου η Λ. επίσης, με τρεις φορές τη βδομάδα που δουλεύει στο ΄Αμστερνταμ ως σερβιτόρα, πληρώνει μεταπτυχιακά, ταξίδι και νοίκι.
(Σιγά το κατόρθωμα. Εδώ, με ενός πρωινού μίζα, βγάζω τη διαβίωση δύο γενεών)

Του Λάκη διαχρονικά…

ΤΑ εντός, εκτός και επί τα αυτά, με στέλνουν στου Λαζόπουλου τα ανέκδοτα με τους τρεις δημόσιους υπάλληλους. Ο Αμερικανός λέει, “εμείς έχουμε τόσο τέλειο κυκλοφοριακό, που σχολάω στις 3 και τέσσερις από Μανχάταν βρίσκομαι σπίτι, στη Ν. Υόρκη”.”Χαρά στο πράμα”, λέει ο Γερμανός. “Εγώ σχολάω 3 και 3.10 από Ντίσελντορφ φτάνω στην Κολονία”.
(“Και μεις στην Ελλάδα, ρε μ…., δυόμισι σχολάμε και στις δύο τρώμε!”)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου