ΤΟΠΙΚΑ

«Τι ήθελε να πει ο ποιητής»;

τι-ήθελε-να-πει-ο-ποιητής-851206

Πολλές φορές, και ειδικότερα στον «πολιτικό λόγο», εκείνα τα οποία εννοούνται είναι σημαντικότερα από εκείνα τα οποία λέγονται.
«Δεν μπήκα στην πολιτική για καλύπτω κλέφτες», άκουσα να δηλώνει ο νέος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις παραγωγού ραδιοφωνικής εκπομπής για όσα συμβαίνουν στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Με τα μαύρα βαγόνια, τις μαύρες Πόρσε, τα… χρυσά παλιοσίδερα κλπ.
Το πρώτο που σκέφτεσαι, είναι να πεις ένα «μπράβο» σε τούτον τον υπουργό που δεν έχει την πρόθεση να καλύψει τους κλέφτες.
Όσο το ξανασκέφτεσαι όμως, τι σου μένει; Αναλογίζεσαι «τι ήθελε να πει ο ποιητής», με φυσικό επακόλουθο να καταλήξεις σε ένα και μόνο συμπέρασμα: Ότι τόσο καιρό κάποιοι άλλοι τους καλύπτουν.
Δεν είναι υποχρεωτικό να τους καλύπτουν συνειδητά και κατ’ επιλογή. Αλλά μήπως είναι λιγότερο απαράδεκτο, αν στην πράξη τούς «καλύπτουν» από αφέλεια ή αμέλεια; Συγχωρείται αφέλεια και αμέλεια σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως κόμματος, ζητά την ψήφο των πολιτών για να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους, τα συμφέροντα του τόπου;
Ακούμε συνεχώς από συνδικαλιστές ότι «οι πάντες γνώριζαν» για το κύκλωμα με τις πλαστές φορτωτικές, τα υπεράριθμα και υπέρβαρα βαγόνια των εμπορικών αμαξοστοιχιών. Και μόνο η ηγεσία ή δεν γνώριζε τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη της ή… απέστρεφε την όσφρησή της από τα δύσοσμα. Ό,τι από τα δύο και να συνέβαινε, κάποιοι είναι ή πονηροί η βλάκες. Άρα και στις δυο περιπτώσεις ακατάλληλοι να διοικούν.
Αλλά και όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες που εμφανίζονται τώρα στα τηλεπαράθυρα να δηλώνουν ότι γνώριζαν, δεν έχουν ευθύνη για την πολύχρονη απόκρυψη οικονομικών εγκλημάτων από τη δικαιοσύνη; Δεν είναι, διά της σιωπής τους, -πιθανότατα λόγω συντεχνιακής αλληλεγγύης στους εκ των έσω συνεργάτες των αετονύχηδων- συνεργοί στα εγκλήματα που σήμερα οψίμως καταγγέλλουν;
Ελπίζω κάποια στιγμή να τιμωρηθούν όχι μόνον οι «εξωτερικοί» κλέφτες, αλλά και οι εκ των έσω συνεργοί τους και οι… τσιλιαδόροι τους, αλλά και όσοι ήξεραν, όπως λένε, αλλά για κάποιο λόγο έκαναν το κορόιδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου