ΤΟΠΙΚΑ

Ενιαία κάρτα υγείας για τους ασφαλισμένους

ενιαία-κάρτα-υγείας-για-τους-ασφαλισμ-851206

Συνεργασία με τον πρωθυπουργό είχαν χθες οι υπουργοί Υγείας και Απασχόλησης με κύριο θέμα την καθιέρωση ηλεκτρονικής κάρτας υγείας.
Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο κάθε πολίτης έχει υποχρεωτικά τον «μοναδικό αριθμό» για την κοινωνική του ασφάλιση και με τη συνεργασία που θα υπάρξει με το υπουργείο Υγείας αυτός ο αριθμός και η κάρτα των ασφαλισμένων θα μετατραπούν σε μια κάρτα ασφάλισης και υγείας.
Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε ότι οι Ελληνες πολίτες θα συνοδεύονται από το ξεκίνημα της ζωής τους από μια ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες και τις ασφαλιστικές.
Απαντώντας σε ερώτηση πότε θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ο κ. Αβραμόπουλος υπολόγισε ότι μετά από δυο μήνες θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι κλείνουν τα χειρουργεία στα νοσοκομεία το καλοκαίρι, ανέφερε ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες, ώστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να μην προκύψει πρόβλημα.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αν έχουν εγκριθεί τα κονδύλια από τον κ. Αλογοσκούφη για τις προσλήψεις, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια προχωρήσαμε στην πρόσληψη 6.500 νοσηλευτών, αλλά απομένουν ακόμη πολλές προσλήψεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, σημειώνοντας ότι έχουν προχωρήσει ήδη οι διαδικασίες.
Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ που θα θέσει τα θεμέλια για το νέο ΕΣΥ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου