ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα…

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Η ανεργία μακιγιαρισμένη…

ΜΑΚΙΓΙΑΖ στην ανεργία επιχειρεί ο ΟΑΕΔ. Προγραμματίζει την επιδότηση 40 χιλιάδων θέσεων για το φθινόπωρο με βελτιωμένες, πράγματι, συνθήκες: Με ασφάλιση σύνταξης και ασθένειας για όσους προσλαμβάνονται υπό καθεστώς επιδότησης. Συζητήσιμο είναι αν θα θεωρηθεί κίνητρο ή όχι, η επιδότηση. Εν τοιαύτη περιπτώσει, εφόσον ο ΟΑΕΔ προγραμματίζει να στηρίξει τόσες χιλιάδες θέσεων, γιατί δεν αποπειράται και την παράταση εργασίας των απασχολουμένων με το πρόγραμμα “στέϊντζ”; Δηλαδή, πώς δέχεται στα μέσα Αυγούστου να περάσουν στην ανεργία οι τώρα απασχολούμενοι, για να επανέλθουν στην αναζήτηση επιδοτούμενης εργασίας;
(Α, ναι. Τότε δεν θα εμφανιστεί η απορροφητικότητα και ως μείωση της ανεργίας. Κολπάκι.)

Και άλλο τρικ;

ΜΕ κάρτα ασφάλειας και υγείας θα εφοδιάζονται οι εργαζόμενοι -είπαν χθες οι υπουργοί Φάνη Πάλη-Πετραλιά και Δημ.Αβραμόπουλος, απασχόλησης και υγείας. Δηλαδή τα ένσημα του ΙΚΑ ή όποιου άλλου ασφαλιστικού φορέα δεν αρκούν και δεν εξασφαλίζουν την πάταξη της εισφοροδιαφυγής;
(Ούτε το λυχνάρι του Αλαντίν δεν προσφέρει τέτοια τρικάκια…)

Τέρμα το πανηγυράκι…

ΤΟ εμπέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ: ΄Ο,τι πανηγυρίσαμε, πανηγυρίσαμε, με τις δημοτικές αρχές που αναδείξαμε. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Μας πήρε χαμπάρι και απογοητεύθηκε.
(“Καλά, εσείς ακόμη για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, μιλάτε;” με ρωτάει έκπληκτος ένας μικρός. Ακούς εκεί να με… προσβάλει, ο τσόγλανος…)

Μπροστάντζα φόρου

ΚΑΛΩΣ τα δέχτηκαν οι μισθωτοί. ΄Όχι μόνο τα ελευθέρια επαγγέλματα, αλλά και οι μισθωτές υπηρεσίες θεωρούνται εμπορικές δραστηριότητες! ΄Ετσι εξηγείται γιατί εκπαιδευτικός του Δημοσίου υποχρεούται με το εκκαθαριστικό της εφορίας να πληρώσει και προκαταβολή φόρου.
Η επιτήρηση στις πανελλαδικές εξετάσεις, θεωρείται… εμπορική επιχείρηση, κυρία ΕΛΜΕ!
(Ρε φιλάρες. Σα να μπερδέψαμε τις βούρτσες με τις λούτσες…)

Δεν δηλώνει ευτυχής

ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν δηλώνω ευτυχής που είδα τους τουρίστες να αποχωρούν από το κρουαζιερόπλοιο, ανάμεσα σε κοντέϊνερς -είπε χθες ο πρόεδρος του ΟΛΒ Π. Σούρλας.
(Καλά, μη σας πάρουν και τα δάκρυα, πρόεδρε…)

Θα τους υποδεχθεί;

Μμμ. Δεν θα πάρω όρκο, αν σήμερα ο δήμαρχος θα υποδεχθεί τους απλήρωτους συμβασιούχους. Στη μία το μεσημέρι θα γίνει η “πολιορκία” του δημαρχείου. Ο δήμαρχος, όμως, θα επανορθώσει. Θα είναι παρών.
(Αν δεν είναι απών…)

Φαυλοκτόνος…

ΚΑΛΕ προχθές, παραλείψαμε το καλύτερο. Ο ένας των τριών που τρούπωσαν με σύμβαση στην ΕΡΑ Τρικάλων, είναι ο ειδικός σύμβουλος του πολιτικού γραφείου του κ. Χατζηγάκη, λένε. Και είδα χθες τον υπουργό να εξαπολύει μύδρους κατά των φαύλων από το βήμα της Βουλής…
(Αχ, και ήταν τόσο πειστικός. Σαν τον Αγιο Φαυλοκτόνο…)

Αλλος για νηπιαγωγείο…

ΛΙΣΤΑ τηρεί η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την ίδρυση ιδιωτικών νηπιαγωγείων. Κόσμος και ντουνιάς, υπέβαλε αιτήσεις για τέτοιες επιχειρήσεις. Τέρμα έθεσε η κυβέρνηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να ανθίσει το ιδιωτικό… πάρκινγκ των παιδιών.
(Ουφ, κατακαημένη μητρότητα. Η Πολιτεία σ΄ έχει, να. Κορόνα στο κεφάλι της…)

Το κάνει αόρατο…

ΤΙ έμπνευση κι αυτή, της κυρίας, να ρωτήσει το Αχιλλοπούλειο Κληροδότημα για τις υποτροφίες; Πήρε τον απόθαρρό της και χαλάρωσε. Κατ΄ αρχή την παρέπεμψαν στην Αθήνα για κληροδότημα του Βόλου. Και δεύτερο, έφαγε τηλεφωνικό στραπάτσο (“τώρα ξυπνήσατε;”).
(Δηλαδή, ιεραπόστολοι, για υποτροφίες του 2009, έχετε αποφασίσει από πέρσι;)

Η Ροδούλα δείχνει Νομαρχία…

“ΝΑ καταφεύγουν στη Νομαρχία οι πυρόπληκτοι του Πηλίου”, είπε προχθές η Ροδούλα Ζήση. Και εννοούσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει αρμοδιότητες και ευθύνες για να αποκαθιστά τη βατότητα των καμένων.
( Ε, ναι. Το πιάσαμε το υπονοούμενο…)

Μεταχειρισμένα κατάσχονται

ΣΤΑ Τρίκαλα δεκάδες αγοραστές μεταχειρισμένων μοτοποδηλάτων Ιαπωνίας καλούνται στην αστυνομία να τα παραδώσουν, ως κλαπέντα και έτσι εισαχθέντα. Ο ίδιος εισαγωγέας, λένε, έχει διαθέσει και στο Βόλο ορισμένα τέτοια δίκυκλα…
(Κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους…)

Συμφιλίωση…

ΝΟΜΑΡΧΙΑ και λιμάνι συμφιλιώθηκαν χθες με τη συνάντηση Νομάρχη και προέδρου του ΟΛΒ. “Πληρώσατε το πρόστιμο, πρόεδρε, για το Παλιό Λιμεναρχείο;” “΄Όχι, πήρε το δρόμο του με την προσφυγή”.
(Προς φυγή, ένα ακόμη πρόστιμο…)

Εχει ή δεν έχει ψάρι;

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πώς ξεσπά η τρικυμία μεταξύ παράκτιων αλιέων και Νεοφύτου, προέδρου του τμήματος ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο δεύτερος είχε δηλώσει (και αποδείξει) ότι με δίχτυα έπιασε εκλεκτά ψάρια στον Παγασητικό. Οι παράκτιοι ψάχνουν να εύρουν… λέπι!
(Ποιος ψαρώνει ποιον…)

Είναι υπέρ των κολεγίων!

Ο ΤΗΣ “(αν)ισόπεδης διάβασης”-τίτλος ψηφοδελτίου του- Δημ. Κουρέτας, καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αιφνιδίασε χθες. “Ναι, είμαι υπέρ των ιδιωτικών κολεγίων”, είπε στην ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας.”Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αλίμονο αν τα ιδιωτικά ιδρύματα παραμείνουν στο υπουργείο Εμπορίου, όπως άλλοτε”, είπε. Και επικαλέστηκε την άποψη του αριστερού ΑΚΕΛ της Κύπρου, που τάχθηκε προς την ίδια κατεύθυνση…
(Ξέρεις, Δημητράκη, οι φοιτητές δεν είναι κολεγιόπαιδα. Κανόνισε…)

Συνδικαλισμός ή αστυνομία;

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ζητήθηκε από συνδικαλιστικό όργανο -που υποτίθεται ότι ενημερώνει την κοινή γνώμη- να παρέμβει ως σωματείο για ρουσφέτι πολιτικού και πήρε την απάντηση “κατάγγειλέ το εγγράφως”;
(Κύριε ενημερωτά. Με ποιον είστε τελικά; Με τον χωροφύλαξ ή με τον αστυφύλαξ;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου