ΤΟΠΙΚΑ

Από αύριο νέο συνοδευτικό πλοίο για την Αργώ

από-αύριο-νέο-συνοδευτικό-πλοίο-για-τη-851206

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη ναύλωση του νέου πλοίου που θα συνοδεύσει την Αργώ στη συνέχιση του ταξιδιού μέχρι και τον Αύγουστο.

Το θέμα ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί “πολιτική ναυμαχία” στη στεριά. Στο χορό της πολιτικής αντιπαράθεσης μπήκε χθες η “γαλάζια πλειοψηφία” της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, ενώ η μείζονα μειοψηφία με πρόταση που κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ζητά την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου όπως τονίζει να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος και ιδιαίτερα η οικονομική διαχείριση του εγχειρήματος και στην προοπτική συνέχισης του ταξιδιού.

Η ΤΕΔΚ Μαγνησίας στην ανακοίνωσή της, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο, επικρίνει τη Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για την ανακοίνωση που εξέδωσε , χαρακτηρίζοντάς την αψυχολόγητη, άδικη, άστοχη και εκφράζει την συμπαράσταση “στο στυλοβάτη υφυπουργό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Στο μεταξύ χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης πήρε
την καταρχήν συναίνεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ για την οικονομική αρωγή της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης , μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ, που θα διατεθεί για τη συνέχιση του ταξιδιού της Αργούς με έξοδα που θα καλυφθούν από το Δήμο Βόλου.

Το θέμα το εισήγαγε εκτός ημερήσιας διάταξης ο κ. Βούλγαρης, αφού κοινοποίησε ότι στο σχετικό αίτημα του Δήμου οι απαντήσεις της Νομαρχίας και της ΤΕΔΚ ήταν αρνητικές. Αρνητικός για την παροχή της οικονομικής βοήθειας ήταν ο κ. Μήτρου πριν ξεκαθαρίσει, όπως είπε, το τοπίο με τα οικονομικά του εγχειρήματος.

Επίσης ο κ. Λημνιός διαφοροποιήθηκε, καθώς όπως είπε τα οικονομικά της Επιχείρησης δεν επιτρέπουν την εκταμίευση ενός τέτοιου ποσού και ζήτησε όπως το συγκεκριμένο ποσό καταβληθεί ως χορηγία από τους τοπικούς κατασκευαστές δημοσίων έργων, που επί χρόνια τώρα συνεργάζονται με τη Διαδημοτική Επιχείρηση. Αντίθετα σύμφωνος για τη χορήγηση του ποσού που ζητήθηκε ήταν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης κ. Παύλος Μαβίδης.

Πολιτικής φουρτούνας
συνέχεια…

Χθες Αλέκος Βούλγαρης και Θανάσης Νάκος τοποθετήθηκαν για το θέμα σε διάφορες ραδιοφωνικές τους συνεντεύξεις.

Ο δήμαρχος Βόλου για μία ακόμη φορά διέψευσε τον ισχυρισμό του υφυπουργού Εσωτερικών ότι δεν ενημέρωσε τον κ. Νάκο αμέσως μόλις προέκυψε το πρόβλημα, επανέλαβε ότι η ΕΕΤΑΑ .ΑΕ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών είχε την ευθύνη για τους χορηγούς, αλλά και την υλοποίηση της προγραμματικής και εκτίμησε ότι υπάρχουν παράγοντες που επιχειρούν την πολιτική του αποδυνάμωση.
Όσον αφορά στο χορηγό, ο κ. Βούλγαρης για μία ακόμη φορά υπογράμμισε ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ κ. Ρέστη και Βαρδινογιάννη, ήταν υποχρεωμένη να το χειριστεί η ΕΕΤΑΑ και όχι ο Δήμος Βόλου που διαχειρίστηκε μόνο 200.000 ευρώ για τον εξοπλισμό πλοίου και πληρώματος.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος υποστήριξε ότι το ταξίδι της Αργούς δεν ήταν κυβερνητική ευθύνη αλλά θέμα του Δήμου Βόλου, το οποίο στήριξαν έξι υπουργεία, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας “¨καραγκιοζιλίκια” όσα του αποδίδονται και επέμεινε ότι θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που αποχώρησε ο κ. Ρέστης και πώς εξελίχτηκε η χορηγία του.

Η ΤΕΔΚ Μαγνησίας
“Με έκπληξη είδαμε στο φως της δημοσιότητας μία σκληρή, άδικη και αψυχολόγητη ανακοίνωση της Ν.Ε του τοπικού ΠΑΣΟΚ εναντίον του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αργώ”, επισημαίνει η πλειοψηφία της ΤΕΔΚ Μαγνησίας στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Κατ αρχήν όλοι είμαστε πρόθυμοι και έχουμε ιερά υποχρέωση να στηρίξουμε το τολμηρό εγχείρημα της Αργούς. Εμείς δεν στεκόμαστε σε μικρόψυχες καταγγελίες για οποιοδήποτε παράγοντα, πόσο μάλλον για τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο, ο οποίος έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι στυλοβάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μαγνησίας αλλά και όλης της Ελλάδας. Σε αυτή την άστοχη ενέργεια της Ν.Ε στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον υφυπουργό, ο οποίος έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα σε όλο το Νομό και βεβαίως στο εγχείρημα της Αργούς.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου