ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση με 40 διμηνίτες ~ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ενίσχυση-με-40-διμηνίτες-στον-τομεα-καθ-398248

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο Βόλου την πρόσληψη εργαζομένων

Την πρόσληψη 40 διμηνιτών ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Οι 40 νέοι εργαζόμενοι θα κληθούν να καλύψουν ανάγκες στην καθαριότητα ενόψει καλοκαιριού με τη ΛΑΣ να ψηφίζει κατά ζητώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όσους απασχολούνται στο Δήμο ενώ θετικά ψήφισε η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κουκοβίνο να επισημαίνει ότι θα πρέπει ο Δήμος να πιέσει για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού διότι με τους συμβασιούχους το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας η κατάσταση στο συγκεκριμένο τομέα είναι οριακή λόγω της έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα στις βάρδιες, πολλοί εργαζόμενοι έχουν προβλήματα υγείας, δεν μπορούν να χορηγηθούν κανονικές άδειες, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω της αύξησης του όγκου των απορριμμάτων στους κάδους και σε διάφορες εστίες (κλαδιά, αντικείμενα κλπ), καθώς και στην πλύση των κάδων.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι όλες οι μονάδες κινούνται οριακά και έχει εξαντληθεί κάθε όριο περαιτέρω αναδιοργάνωσης των τομέων και του ρυθμού εργασίας των υπαλλήλων ενώ επίσης αναφέρεται ότι με βάση τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να γίνει πλύση των κάδων.

Αναβλήθηκε η επιβολή προστίμου

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, θα συζητηθεί το θέμα για την επιβολή προστίμου στο Αστικό ΚΤΕΛ, λόγω αυθαίρετης διαφήμισης στα λεωφορεία. Ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία αιτιολογημένη έκθεση πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση, καθώς μεταξύ της υπηρεσίας και του Αστικού ΚΤΕΛ υπάρχει αντιπαράθεση σχετικά με το ύψος του προτεινόμενου προστίμου, που ανέρχεται περίπου στις 10.000 ευρώ.

Εκ μέρους του Αστικού ΚΤΕΛ το μέλος του Δ.Σ. κ. Ψαριανός μιλώντας στη συνεδρίαση έκανε λόγο για απαράδεκτο και εξαντλητικό πρόστιμο και υπογράμμισε υποστήριξε πως το Αστικό ΚΤΕΛ λειτουργεί άψογα απέναντι στις υποχρεώσεις που έχει. Ο κ. Ψαριανός επίσης υποστήριξε ότι η διαφήμιση δεν δηλώθηκε καθώς έγινε αλλαγή του συστήματος, αφού μέχρι πρότινος η καταβολή του τέλους διαφήμισης γινόταν με την ολοκλήρωση της διαφήμισης.

Εκ μέρους της οικονομικής υπηρεσίας ο κ. Νιτσάκος από την πλευρά του δήλωσε πως μόνο όταν κυκλοφόρησαν τα λεωφορεία και έγιναν οι καταγγελίες το Αστικό ΚΤΕΛ υπέβαλε αίτημα για τη διαφήμιση και ότι ο Δήμος «δεν είναι δυνατόν να έχει ένα μπλοκάκι και να τρέχει πίσω από τα λεωφορεία γ8ια να καταγράφει τις διαφημίσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου