ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΦΕΡΩΝ: Αλλαγή αντιδημάρχου

δημοσ-φερων-αλλαγή-αντιδημάρχου-851206

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Κορώνας θα εκτελεί χρέη αντιδημάρχου μέχρι το τέλος του 2008 στη θέση του κ. Βαγγέλη Αλεξίου, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα για προσωπικούς λόγους με απόφαση που πήρε στη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Φερών κ. Κωνσταντίνος Κανάρης, ενώ παράλληλα τη θέση του παραιτηθέντος στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών από την πλειοψηφία κ. Δημήτρης Σπαθής. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα επίσης και το θέμα της παραχώρησης για τρία έτη του γηπέδου Αγίου Γεωργίου Φερών στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με προϋποθέσεις.
Να σημειωθεί πως ο κ. Κορώνας θα εκτελεί χρέη αντιδημάρχου για το χρονικό διάστημα από 18 Ιουλίου έως 21 Δεκεμβρίου 2008. Οι αρμοδιότητες τις οποίες αναλαμβάνει είναι των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Κήπων- Δενδροστοιχιών, καθώς και την εποπτεία λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και της λαϊκής αγοράς.
Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Κορώνα στη θέση του αντιδημάρχου, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ελένη Λαΐτσου επισήμανε πως η εξέλιξη αποτελεί αποτύπωμα της αδύναμης λειτουργίας αυτής της Δημοτικής Αρχής, «πλέον οι αποδοκιμασίες δεν έρχονται μόνο από έξω, αλλά και από μέσα. Η κρίση στην ομάδα του κ. Κανάρη είναι φανερή και επιβεβαιώνει τις δικές μας τοποθετήσεις για ασυνεννοησία, κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου».
Το πολύ σημαντικό ζήτημα του αιτήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για παραχώρηση χρήσης του γηπέδου στον Άγιο Γεώργιο Φερών για τρία έτη συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση εκτός ημερησίας διάταξης. Να αναφερθεί πως το Σώμα έκανε ομόφωνα δεκτό το προαναφερόμενο αίτημα με την προϋπόθεση η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να αναλάβει την τοποθέτηση χλοοτάπητα, την κατασκευή αποδυτηρίων και την τοποθέτηση συστήματος άρδευσης, ενώ ο Δήμος Φερών θα αναλάβει τη συντήρησή του. Η παραχώρηση χρήσης του γηπέδου θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα με την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού.
Από τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου θα κοπεί η παροχή νερού από τη γεώτρηση του Δημοτικού Σταδίου για αρδευτική χρήση, καθώς όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φερών κ. Γιώργος Παπαδάμ, «χρειάζεται να εξοικονομήσουμε νερό για το πότισμα του γηπέδου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η γεώτρηση θα στερέψει».
Μετά και τα τελευταία προβλήματα από τις συνεχείς διακοπές νερού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Περιβλέπτου και σχετική ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ελένης Λαΐτσου, σε συνδυασμό και με το προαναφερόμενο θέμα, η κ. Λαΐτσου άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας πως
«με δύο μέτρα και δύο σταθμά αντιμετώπισε για ένα ολόκληρο χρόνο η Δημοτική Αρχή πολίτες της περιοχής μας στο θέμα της άντλησης νερού από γεώτρηση. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή ακόμη και στην παροχή του πολύτιμου αυτού αγαθού όπως είναι το νερό, διαχωρίζει τους δημότες σε «ημετέρους» και «υμετέρους» και έπρεπε να έρθουμε εμείς ως αντιπολίτευση και να διαμαρτυρηθούμε για το θέμα, ώστε να αρθεί η αδικία σε μερίδα δημοτών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν το νερό της γεώτρησης από την οποία όμως άλλοι, για άλλους λόγους προφανώς, υδροδοτούνταν».

Τα υπόλοιπα θέματα

Επιπρόσθετα το Δ.Σ. Φερών προχώρησε στην κατάρτιση του Κανονισμού Λειτουργίας του πεζόδρομου. Η είσοδος λοιπόν Ι.Χ. στον πεζόδρομο θα επιτρέπεται κατά τις ώρες 8 π.μ. έως 2.30 μ.μ. μόνο για την τροφοδοσία των καταστημάτων, ενώ οι παραβάτες θα πληρώνουν χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ. Με την ίδια απόφαση οι καταστηματάρχες μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο σε εύρος μέχρι έξι μέτρα.
Παράλληλα αποφασίστηκε να προχωρήσει στην παραχώρηση έκτασης στο υπουργείο Παιδείας για την κατασκευή της Βιβλιοθήκης του Ρήγα, έργο για το οποίο η σχετική μελέτη ήδη συντάσσεται, με την κ. Λαΐτσου να υπογραμμίζει πως ενώ υπάρχει μεν διάθεση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας να προωθήσει την κατασκευή της Βιβλιοθήκης του Ρήγα στο Βελεστίνο, με μόνη προϋπόθεση να παραχωρηθεί οικόπεδο από το Δήμο, η Δημοτική Αρχή και σε αυτό το απλό ζήτημα κωλυσιεργεί.
«Το θέμα έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο τέσσερις φορές μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά καμιά φορά δεν ήρθε ολοκληρωμένα, με τις απαραίτητες εισηγήσεις και τα τοπογραφικά διαγράμματα, με αποτέλεσμα και σήμερα να υπάρχουν ασάφειες και παραλείψεις σχετικά με τη συγκεκριμένη έκταση. Είναι ενδεικτικό της προχειρότητας και της έλλειψης σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα της περιοχής μας» λέει χαρακτηριστικά η κ. Λαΐτσου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου