ΤΟΠΙΚΑ

Παραστάσεις εν πλω στο λιμάνι…

παραστάσεις-εν-πλω-στο-λιμάνι-851206

Τρείς φαντασμαγορικές βραδιές θα χαρίσει στο κοινό της περιοχής το πλωτό θέατρο “Caravan Stage Company” σήμερα Πέμπτη 24, αύριο Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουλίου, δίπλα από τον ΟΛΒ, στις 9.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας καλεί όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες στο νομό μας να απολαύσουν την πρωτότυπη όπερα Utopian Floes του Caravan Stage Company με θέατρο, μουσική, τσίρκο, εικόνα, χορό και μαγεία πάνω σε ιστοπλοϊκό που προσάραξε στο λιμάνι του Βόλου. Στη Θάσο έμεινε όλο τον χειμώνα το πλωτό θέατρο «Caravan Stage Barge» του καραβιού «Amara Zee», όπου έδωσε τις τρεις πρώτες παραστάσεις του και απέπλευσε με κατεύθυνση την Κεραμωτή. Έχει παρουσιαστεί ήδη στην Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Σάνη με μεγάλη αποδοχή από το κοινό και τώρα στο λιμάνι του Βόλου υπό την αιγίδα της ΕΚΠΟΛ.
Το καράβι έδεσε στη Θάσο στα μέσα του φθινοπώρου, μετά από παραστάσεις σε Αυστρία, Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία. Αυτό που παρουσιάζεται τα καλοκαίρια –μετά από τους σχεδιασμούς και τις ενδοσκοπήσεις του «νεκρού» χειμώνα- είναι ένα πολυθέαμα, μια πειραματική όπερα που εστιάζει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές. Συνίσταται δε από θέατρο, μουσική, τσίρκο, εικόνα, χορό, δρώμενα και μαγεία και παρουσιάζεται πάνω στο κατάστρωμα του ιστιοπλοϊκού σκάφους, ενώ οι ηθοποιοί αιωρούνται από τα κατάρτια σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της παράστασης! Φέτος, παρουσιάζουν την πολιτική rock όπερα «Utopian Floes», που πραγματεύεται καταστροφές, πολέμους κι όλα όσα συνέβησαν ανά τον κόσμο στο παρελθόν κι εξακολουθούν να συμβαίνουν ακόμη και σήμερα.
Στόχος της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή με την τέχνη όσους ανθρώπους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα είτε λόγω πενιχρών οικονομικών είτε επειδή ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Τα τελευταία χρόνια οι παραστάσεις περιστρέφονται γύρω από την καταστροφή του περιβάλλοντος, ενώ το θέατρο που υπηρετεί το «Caravan Stage Company» είναι κοινωνικό, πολιτικό και οικολογικό. Είναι μια αφορμή συνάντησης ανθρώπων κι ανταλλαγής βιωμάτων, ιδεών και συναισθημάτων. Οι παραστάσεις είναι ενάντια στο παγκόσμιο κίνημα διακυβέρνησης, κάτι που στάθηκε αφορμή να κυνηγηθούν οι συντελεστές τους στις ΗΠΑ. «Μας απαγόρευαν να παίζουμε επειδή τους ενοχλούσε το περιεχόμενο και το στυλ των έργων μας», λέει ο Paul Kirby, παραγωγός του ιδιότυπου θεάματος. Το «Caravan Stage Company» ήρθε στην περιοχή για να ψυχαγωγήσει, αλλά και να προβληματίσει, παρουσιάζοντας μ’ έναν εντυπωσιακό τρόπο δραματικές αλήθειες μπροστά στις οποίες οι ανθρώπινες κοινότητες εθελοτυφλούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου