ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες από «Μήτσος Παπαρήγας» ~ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ

καταγγελίες-από-μήτσος-παπαρήγας-ε-402434

Ζητούν παρέμβαση της Δικαιοσύνης γιατί δεν εφαρμόζεται δικαστική απόφαση

Aνοιχτή σύγκρουση Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» με τη διοίκηση του εργοστασίου Κιολεΐδης. Το Συνδικάτο κατήγγειλε χθες την εταιρεία ότι αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση επαναπρόσληψης συνδικαλιστή που είχε απολυθεί ανήμερα απεργίας και δικαιώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου κατήγγειλε τη διοίκηση της βιομηχανίας για «αυθαίρετη, αλαζονική και παράνομη» συμπεριφορά και ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση.

Ο απολυμένος συνδικαλιστής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με το Πρωτοδικείο Βόλου στις 23 Μαΐου να αποφασίζει ότι η απόλυσή του ήταν παράνομη και καταχρηστική και καλεί την εταιρεία να τον επαναπροσλάβει με την προηγούμενη εργασιακή του σχέση.

Η απόφαση, κοινοποιήθηκε στην εταιρεία στις 14 Ιουλίου 2014 και την επομένη ο απολυμένος -πλην όμως δικαιωμένος εργαζόμενος- μετέβη στο εργοστάσιο για εργασία ωστόσο, του απαγορεύθηκε η είσοδος. Το ίδιο συνέβη και τις επόμενες μέρες όπως κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του συνδικάτου Κων. Στεργίου.

Στις 18 Ιουλίου καταγγέλθηκε το γεγονός στην Αστυνομία και την Επιθεώρηση Εργασίας και στις 21 Ιουλίου το Συνδικάτο ανέφερε το περιστατικό στην Εισαγγελία, που ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας. Στην συνάντηση, προσήλθε η δικηγόρος του κ. Κιολεΐδη, που όπως τόνισε χθες ο κ. Στεργίου, αναγνώρισε τη δικαστική απόφαση, αλλά δικαιολόγησε την άρνηση της διοίκησης να επαναπροσλάβει τον κ. Στάθη, με το ότι δεν υπάρχει αντικείμενο να απασχοληθεί ενώ η Εισαγγελέας στην οποία απευθύνθηκε το Συνδικάτο, όπως τόνισε ο κ. Στεργίου, υπογράμμισε πως αν γίνει μήνυση από τον απολυθέντα, θα διαταχθεί η αυτόφωρη σύλληψη του κ. Νίκου Κιολεΐδη.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας ότι η παραγωγική διαδικασία έχει μειωθεί για αυτό και δεν μπορεί να επαναπροσληφθεί ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι έωλες και αβάσιμες καθώς όπως υποστηρίζει μέσα στο εργοστάσιο εκτός του προσωπικού απασχολούνται και 20 μαθητευόμενοι που κάνουν την πρακτική τους.

«Αυτή η στάση δεν είναι κάποιο… βίτσιο ή καπρίτσιο του κ. Κιολεΐδη, αλλά αποτυπώνει το γεγονός ότι οι μηχανισμοί του αστικού κράτους είναι φτιαγμένοι για να εξυπηρετούν την εξουσία. Γι’ αυτό και η εργατική τάξη δεν πρέπει να τρέφει ψευδαισθήσεις για το ρόλο και το σκοπό αυτών των μηχανισμών, αλλά πρέπει παράλληλα με τον αγώνα της για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της, να βάλει πλώρη μαζί με τα άλλα σύμμαχα στρώματα της κοινωνίας για την ανατροπή αυτής της τάξης από την εξουσία», ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Στεργίου που εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έπρεπε η Εισαγγελία να επέμβει αυτεπάγγελτα, χωρίς να χρειαστεί να γίνει μήνυση για την αυτόφωρη διαδικασία κατά του κ. Κιολεΐδη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου