ΤΟΠΙΚΑ

Επικίνδυνη φόλα κοκτέιλ στην Ερμού!

επικίνδυνη-φόλα-κοκτέιλ-στην-ερμού-851206

Κροκέτες σκύλου ανακατεμένες με γυαλιά συνθέτουν το “θανατηφόρο σκεύασμα”, που εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου προς μεγάλη έκπληξη των διερχομένων, στη συμβολή των οδών Σπυρίδη και Ερμού. Η συμπολίτισσα ιστορικός τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου, η οποία καταγγέλλει το γεγονός μέσω του “Τ”, επισημαίνει ότι “η φόλα τοποθετήθηκε σε πολυσύχναστο σημείο, από το οποίο διέρχονται πολλοί περιπατητές και πάνω απ όλα μικρά παιδιά, που από περιέργεια συνηθίζουν να αγγίζουν και να δοκιμάζουν ό,τι τους τραβήξει την προσοχή και αυτό συχνά μακριά από τα βλέμματα των μεγάλων”. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Τζανετουλάκου, “μια ήρεμη βόλτα στα κλειστά μαγαζιά, που πριν από λίγες ώρες έσφυζαν από ζωή, μας φέρνει μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη. Μία χορταστικότατη, φρέσκια φόλα είναι τοποθετημένη με αυθάδεια στο κέντρο του πεζόδρομου της Ερμού, δίπλα στην Σπυρίδη, από όπου περνά καθημερινά πολύς κόσμος και φυσικά πολλά μικρά παιδιά, που από περιέργεια συνηθίζουν να αγγίζουν και να δοκιμάζουν ό,τι τους τραβήξει την προσοχή και αυτό συχνά μακριά από τα βλέμματα των μεγάλων”.
“Το συγκεκριμένο “έδεσμα”, συνεχίζει η ίδια, θεωρείται και το πιο θανατηφόρο σκεύασμα από όλα του είδους του: κροκέτες σκύλου ανακατεμένες με σπασμένα γυαλιά είναι η τέλεια συνταγή θανάτου για να σπείρει ένα φρικτό, αργό και αγωνιώδες τέλος στο πρώτο εξαθλιωμένο και πεινασμένο περαστικό τετράποδο που θα βρεθεί στο διάβα του και που αυτό ή κάποιο άλλο έκανε το σφάλμα να εξαγριώσει με την παρουσία του κάποιον εκ των συμπολιτών μας, ο οποίος δυστυχώς θεωρείται “άνθρωπος” γιατί φέρει απλά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου”.
“Μια απέραντη θλίψη φωλιάζει στην ψυχή από την πλήρη εγκατάλειψη και την παντελή απουσία κοινωνικής μέριμνας στο θέμα των αδέσποτων στην Ελλάδα, από την αναλγησία και την απανθρωπιά κάποιων εκ των συμπολιτών μας, που χαρακτηρίζονται από ολική έλλειψη συνείδησης, και που ως γνωστόν είναι κάτι που δεν περιορίζεται στα δολοφονικά ένστικτα προς τα ζώα ή το περιβάλλον, αλλά εκδηλώνεται καθημερινά με ασχημίες και ανάλογες πράξεις πάσης φύσεως. Είναι μάλλον ρητορική η ερώτηση τού πότε άραγε θα αλλάξει η σύγχρονη κοσμοθεωρία της απληστίας και του συμφέροντος. Εδώ όμως δεν τίθεται απλά θέμα ζωοφιλίας, αλλά φιλίας προς την ίδια τη ζωή. Και που στη θέση της κάποιοι βάζουν το μίσος. Και είναι να αναρωτιέσαι γιατί. Είναι όμως δεδομένο ότι όταν σπέρνουμε πληγές, θερίζουμε ακόμα μεγαλύτερες”, καταλήγει η επιστολή τής κ. Φαίης Τζανετουλάκου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου