ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζει παρά τα εμπόδια η Αργώ

συνεχίζει-παρά-τα-εμπόδια-η-αργώ-851206

Eπίσημες ανακοινώσεις για τη συνέχιση του ταξιδιού της Αργούς αναμένεται να κάνει σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο του Βόλου.

Χθες ο δήμαρχος Βόλου είχε αλλεπάλληλες επαφές, προκειμένου να διασφαλιστεί το πλοίο “παντόφλα”, που θα συνοδεύσει την Αργώ στη συνέχεια και που δεν αποκλείεται να την “προσεγγίσει” ίσως και αύριο το πρωί.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το σκάφος να περάσει στα ξένα χωρικά ύδατα, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και διασφαλιστούν επιπλέον χορηγοί με την ευθύνη πλέον της δημοτικής αρχής.

Οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής είναι σε γνώση τόσο του πληρώματος των κωπηλατών, όσο και του Ινστιτούτου ΝΑΥΔΟΜΟΣ που υλοποιεί το πρόγραμμα και συναποφασίστηκαν στα πλαίσια πολύωρης σύσκεψης στην Πρέβεζα, όπου βρέθηκε κλιμάκιο του Δήμου Βόλου με επικεφαλής τον ίδιο το δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη.

Η Αργώ παρέμεινε και χθες μεταξύ Λευκάδας και Πρέβεζας ελλιμενισμένη, ενώ οι κωπηλάτες βρίσκονται σε ξενοδοχειακά καταλύματα που έχει μισθώσει ο Δήμος Βόλου μέχρι να συνεχιστεί το ταξίδι.

Σήμερα Τρίτη η Αργώ αναμένεται να ξεκινήσει για την Πρέβεζα, αφού χθες βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης.
Στόχος όπως δήλωσε ο κ. Κούρτης είναι η ολοκλήρωση του ερευνητικού ταξιδιού, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ρόλος και ο σκοπός του και το πλοίο να αποτελεί σημείο αναφοράς, χαράς και υπερηφάνειας για το Βόλο.

Ο κ. Κούρτης τόνισε ότι η φάση που ουσιαστικά ενδιαφέρει σε ερευνητικό επίπεδο είναι η Αργώ να φθάσει όσο βαθύτερα στα παράλια της Αλβανίας μπορεί, ενώ όσον αφορά στη Βενετία ο ίδιος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να φτάσει το σκάφος μέχρι την Ιταλία, αφού έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τον απόπλου και μετά λόγω των γνωστών δυσκολιών που συνάντησε το σκάφος εξαιτίας αντίξοων κυρίως καιρικών συνθηκών.

Θα συνεχίσουμε
και μόνοι μας…
Για πρώτη φορά ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης χθες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΣΤΡΑ, έκανε αναφορά στο πρόβλημα που ανέκυψε αλλά και την επίθεση που δέχεται η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Βόλου εμμέσως πλην σαφώς επέκρινε όσους έσπευσαν να αποδοκιμάσουν το Δήμο Βόλου, υπογραμμίζοντας ότι “ο Δήμος ουσιαστικά έμεινε μόνος του”, την ώρα που υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις από όλους τους συμβαλλόμενους της προγραμματικής σύμβασης.”
Επανέλαβε ότι ο Δήμος δεν διαχειρίστηκε ούτε ένα ευρώ από τη χορηγία του 1,2 εκ. ευρώ που δόθηκαν από τον κ. Ρέστη προς την πλοιοκτήτρια εταιρία του κ. Βαρδινογιάννη και επέρριψε ευθύνες στην Ε.Ε.Τ.Α Α.Ε ότι δεν κινήθηκε να εξασφαλίσει χορηγούς, όπως ήταν η υποχρέωσή της.

Χαρακτήρισε άδικη και εκτός κάθε πραγματικότητας την κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή, προανήγγειλε μάλιστα ότι όταν παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία θα διαφανεί ποιος έχει δίκιο και ποιος “άδειασε” το Δήμο στην πρώτη δυσκολία και άφησε να διαφανεί η δυσφορία του για την επίθεση που επιφύλαξε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος στη δημοτική αρχή αλλά και η αντιπολίτευση στο Δήμο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου