ΤΟΠΙΚΑ

“Στημένη προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ τα όσα λέγονται για τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ

στημένη-προβοκάτσια-κατά-του-κκε-τα-851206

Σαν να μην έφτανε το σκάνδαλο της SIEMENS, ήρθαν τώρα και οι αποκαλύψεις για τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, για να επιτείνουν το νοσηρό πολιτικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων.

Οι εξελίξεις με επίκεντρο τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ λειτούργησαν δραστικά, ώστε να ξεσπάσει ένας πρωτοφανής πολιτικός πόλεμος ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή καταγγελίες και υπαινιγμούς ότι ενέχεται σ αυτήν το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ σήκωσε το γάντι και εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Μαγνησία Νίκος Γκατζής στο περιθώριο, των κοινοβουλευτικών του δραστηριοτήτων, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισημαίνει ότι η επίθεση προς το ΚΚΕ είναι μέρος ενός συντονισμένου σχεδίου.

Κάνει λόγο για προβοκάτσια που έπεσε στο κενό, κατηγορεί ευθέως ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ για “πόλεμο λάσπης” και υπογραμμίζει ότι το κομμουνιστικό κόμμα δεν πρόκειται να ανεχθεί “εσωτερικό έλεγχο” για τα οικονομικά του, παραθέτοντας μία σειρά από επιχειρήματα στα οποία βασίζεται αυτή η απόφαση.

Υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη… που απασφάλισαν οι αποκαλύψεις για ΓΕΡΜΑΝΟΣ…

Ο κόσμος έχει διαπιστώσει ότι εκτός από το ΚΚΕ σε ένα μεγάλο μέρος των κομμάτων υπάρχουν αποκαλύψεις για διαφθορά.
Το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ ακολουθούν μία τακτική, θέλοντας να πείσουν τους πολίτες ότι όλα τα κόμματα το ίδιο είναι. Είναι μία πολύ καλά στημένη προβοκάτσια, η οποία όμως δεν περνάει. Όλοι γνωρίζουν πως το ΚΚΕ από το 2001 και ο Ριζοσπάστης είχαν χτυπήσει αυτή την ιστορία που λέγεται ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Στη Βουλή δεν ήρθε ποτέ θέμα συζήτησης για τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ούτε καν στις αρμόδιες επιτροπές.
Στη συνεδρίαση που αναφέρονται ήταν μία ακρόαση που δεν συμμετείχε εκπρόσωπος των κομμάτων λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων που έπρεπε να καλύψει.
Γίνονταν απλώς και μόνο ακρόαση του διοικητή του ΟΤΕ και του υπουργού Οικονομικών για τη συμφωνία που είχε ήδη υπογραφεί, χωρίς σε καμιά περίπτωση να γίνει ψηφοφορία». Αυτά είναι γνωστά, αλλά παραβλέπονται σκοπίμως.

Διαβλέπετε ότι εκτός από κόμματα, ενδεχομένως να υπάρχουν και επιχειρηματικά συμφέροντα που συνηγορούν στην επίθεση κατά του ΚΚΕ;

Δεν ξέρω εάν υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα, πολιτικά όμως σίγουρα υπάρχουν. Υπάρχουν κατευθυνόμενα κέντρα που εκτελούν συμβόλαια, όπως είπε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Εκτελούν υποχρεώσεις εν ονόματι του ΠΑΣΟΚ και εν ονόματι του ΛΑΟΣ, που συνειδητά πλέον θέλουν να πετάξουν λάσπη στο ΚΚΕ.
Ξέρουμε το σχέδιό τους. Γνωρίζουμε ότι όσο το ΚΚΕ ανθίσταται στις γενικότερες πολιτικές της νέας τάξης πραγμάτων, αυτό ενοχλεί. Όλα τα κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη έχουν αποδεχτεί την ευρωπαϊκή πολιτική. Οι μόνοι που αντιστεκόμαστε είμαστε εμείς και αυτό δεν τους αρέσει. Βλέπουν μπροστά τους τον εφιάλτη του σοσιαλισμού στις προσπάθειες που κάνει το ΚΚΕ με την πολιτική του να ξεσκεπάσει την αλήθεια για τα δύο μεγάλα κόμματα.
Ο μεν Καραμανλής ισχυρίζεται διαρκώς ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, άρα την αντιλαϊκή πολιτική του, που θα σημάνει νέα επίθεση στα λαϊκά στρώματα.
Από τη άλλη το ΠΑΣΟΚ υποκρίνεται ότι διαφέρει από τη Ν.Δ., πράγμα που φυσικά δεν ισχύει και αυτό καταδεικνύεται από τη στάση που κράτησαν στο θέμα των σκανδάλων. Το ένα κόμμα βλέπει τι σκάνδαλα έκανε ο άλλος.

Θα μάθουμε ποτέ την πραγματική αλήθεια για τη SIEMENS;

Σίγουρα όχι. Αποτελεί μεγάλη αθλιότητα το γεγονός ότι τα κόμματα που είναι συνένοχα και συνυπεύθυνα για το υπαρκτό σκάνδαλο της Siemens αξιοποιούν το σκάνδαλο για να αποπροσανατολίσουν το λαό, τη στιγμή που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Είναι ευθύνη της εργατικής τάξη και των λαϊκών στρωμάτων να σταματήσουν να ανέχονται αυτή την κατάσταση.
Εμείς ζητήσαμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αλλά να ξέρετε, δεν θα βγουν στο φως τα πολλά, έτσι γίνεται πάντα. Γι’ αυτό και ο αγώνας πια πρέπει να είναι για τη ριζική ανατροπή του συσχετισμού και του συστήματος.

Γιατί τελικά το ΚΚΕ δεν επιθυμεί τον έλεγχο των οικονομικών του ως κόμμα; Δίνετε άλλοθι έτσι σε όσους θέλουν να σας επικρίνουν…
Όσοι θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ, μπορούν να βρουν πολλά άλλοθι. Εμείς όμως γνωρίζουμε τους πραγματικούς τους στόχους.
Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε πάνω από όλα τα μέλη μας, όλους αυτούς τους ανθρώπους που από το υστέρημά τους βοηθούν και συμβάλλουν στην οικονομική στήριξη του κόμματος. Δεν εμπιστευόμαστε ένα σύστημα το οποίο διώκει τον απεργό, ένα σύστημα αυταρχικό, ένα σύστημα εκμεταλλευτικό και άδικο. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν πρόκειται να χαφιεδίσουμε συνειδητά ή ασυνείδητα τα μέλη μας…

Βλέπετε μέσα από αυτό το πολιτικό κλίμα να οδηγούμαστε ενδεχομένως και σε πρόωρες εκλογές;

Προσωπικά δεν το αποκλείω. Το θέμα είναι να δει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει, να πάρει ως παράδειγμα τις δυσκολίες της δικής του ζωής, με την ακρίβεια, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με το “ταμπούρλο” που παίζουν κάποιοι στην πλάτη του, εμπαίζοντάς τους, και να αποφασίσει να προχωρήσει στην ανατροπή του σημερινού πολιτικού συστήματος.
Τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν να συνεχίσουν συνειδητά το μονόδρομο της ευρωπαϊκής πολιτικής, υπάρχουν βέβαια και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν εμμέσως τέτοιες τακτικές, για να μη θιγούν τα συμφέροντα αυτών που έχουν γίνει ισχυρότεροι.

Οι σφυγμομετρήσεις πάντως τους έχουν ανησυχήσει…

Οι δημοσκοπήσεις τούς ταρακουνούν, αλλά μπορούν να τις κουμαντάρουν και όταν έρθει η ώρα να επιχειρήσουν να περισώσουν το διπολικό σύστημα, γιατί περί αυτού μιλάμε.
Πρέπει οι πολίτες αυτή την φορά να αντισταθούν και να γυρίσουν την πλάτη τους.
Να το πάρει απόφαση ο κοσμάκης ότι με όποια πολιτική του διπολικού συστήματος, που μπορεί να είναι συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ ή ΝΔ- ΛΑΟΣ, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον.
Για να έχει ουσιαστική δύναμη η ψήφος του καθένα μας, πρέπει όλοι να πιστέψουμε ότι στηρίζοντας το ΚΚΕ, και μαζί άλλες πρωτοπόρες δυνάμεις που θέλουν μία πραγματική αλλαγή, μπορούμε να ανατρέψουμε τα πράγματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου