ΤΟΠΙΚΑ

Στην Πρέβεζα εν αναμονή συνεχείας

στην-πρέβεζα-εν-αναμονή-συνεχείας-851206

Στην Πρέβεζα αναμένονταν χθες το απόγευμα η Αργώ.Το συνοδευτικό EXPRESS ΠΗΓΑΣΟΣ συνέχισε το ταξίδι και αγκυροβόλησε χθες στις 4 το απόγευμα στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας βρίσκεται από χθες το μεσημέρι και ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος και ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με κυβερνητικούς παράγοντες και την ενεργό συνδρομή του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, είναι να συνεχιστεί κανονικά το ταξίδι με την υποστήριξη του συνοδευτικού ΠΗΓΑΣΟΣ.

Ο δήμαρχος Βόλου σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με διάφορους φορείς, προκειμένου να υπάρξουν θετικές εξελίξεις, εάν και οι όποιες επίσημες ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν ενδεχομένως και σήμερα.

Σε αναμονή
το πλήρωμα
Έχοντας πλήρη εικόνα των όσων διαδραματίζονται στο Βόλο στο πλήρωμα της Αργούς, διατηρούν όλη την ψυχραιμία τους, αν και όπως επισημαίνουν στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους αισθάνονται “αδειασμένοι” από όλες τις πλευρές.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που χθες ο δήμαρχος Βόλου αναχώρησε νωρίς το πρωί με τους συνεργάτες του για την Πρέβεζα, θέλοντας όπως έλεγαν στελέχη του Δήμου, να καταδείξει ότι η δημοτική αρχή Βόλου -παρά την προσπάθεια που γίνεται να καταδειχθεί ως ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το πρόβλημα που ανέκυψε- βρίσκεται δίπλα στην Αργώ και στους κωπηλάτες, αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να συνεχιστεί το ταξίδι.
Κωπηλάτες και πλήρωμα φέρεται να είναι δυσαρεστημένοι και ιδιαίτερα ενοχλημένοι με όλες αυτές τις πληροφορίες που διοχετεύονται από διάφορες πηγές, ότι “το ταξίδι τελείωσε εδώ” και υπογραμμίζουν ότι οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν, αρκεί να υπάρχουν οι απαιτούμενες εγγυήσεις για τη συνέχεια.

Τα “άσχημα νέα” πάντως έχουν φτάσει μέχρι την Ιαπωνία που βρίσκεται ο κ. Βίκτορας Ρέστης που στήριξε το ταξίδι ως μεγάλος χορηγός, καταβάλλοντας 1,2 εκ. ευρώ στο συνοδευτικό πλοίο EXPRESS ΠΗΓΑΣΟΣ. Το ποσό αυτό δαπανήθηκε στις 34 ημέρες του ταξιδιού στη θάλασσα, αλλά και στις παρεμβάσεις που έγιναν για την προσαρμογή του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ, που επιλέχτηκε τελικά να είναι η συνοδεία της Αργούς και γι’ αυτό το σκοπό έπρεπε να γίνουν αρκετές αλλαγές για τη διαμόρφωση των καμπίνων, των χώρων υποδοχής κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου