ΤΟΠΙΚΑ

Από υπεραπασχόληση ή από αιδημοσύνη;

από-υπεραπασχόληση-ή-από-αιδημοσύνη-851206

Ειλικρινώς δυσκολεύομαι να πιστέψω, κ. Πρόεδρε, ότι επισκεφθήκατε την πυρόπληκτη αλλά και σεισμόπληκτη Ηλεία για μια κομματική εκδήλωση, χωρίς να κάνετε μια βόλτα στις πληγείσες περιοχές.
Έχετε βέβαια πολλές σκοτούρες στο μυαλό σας, πολλές υποχρεώσεις στο πρόγραμμά σας. Αλλά είναι αυτός ο λόγος; Ήταν τόσο δύσκολο να «κλέψετε» λίγο χρόνο για μια μικρή περιοδεία στα καμένα χωριά, μια άμεση επαφή με τους ανθρώπους;
Το καταλαβαίνετε ασφαλώς ότι η στάση σας αυτή αλλιώς ερμηνεύεται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Ότι πιστεύουν πως άλλος είναι ο λόγος αυτού του “κλεφτού” περάσματός σας από την περιοχή, χωρίς να αγγίξετε τις πληγές της. Ότι δηλαδή αποδεχθήκατε τελικώς τις εισηγήσεις εκείνων που φοβούνται την επαφή με το λαό, την επαφή με την πραγματικότητα. Και έτσι λειτουργούν σαν υπερπροστατευτικές νταντάδες σας, προσφέροντάς σας ανόητη «προστασία».
Είναι βέβαιο ότι πράγματι κάποιοι ετοίμαζαν κομματικούς μηχανισμούς για εκδηλώσεις αποδοκιμασίας. Στην Ελλάδα ζούμε, και το ευκολότερο πράγμα είναι να κινήσεις μερικές δεκάδες ανθρώπων σε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Αλλά από πότε, εσείς, άνθρωπος της αμεσότητας και της ευθύτητας, αποδέχεστε τις εισηγήσεις εκείνων που σας συνιστούν να κρύβεστε στα δύσκολα;
Το μόνο που απομένει να σκεφτούμε είναι ότι έχετε προσωπικό πρόβλημα. Ότι δηλαδή αισθάνεστε εντροπή για την «αποτελεσματικότητα» του κράτους το οποίο διευθύνετε και δεν μπορείτε να κοιτάξετε κατάματα αυτούς τους ανθρώπους που παραμένουν ακόμη αναποκατάστατοι.
Διαφορετικά οφείλατε να την κάνετε αυτή την επίσκεψη. Έστω και με άδεια χέρια. Γιατί και ο λόγος, όταν είναι πηγαίος και ειλικρινής, εκτιμάται από τούτο το λαό, τον οποίο οι σύμβουλοί σας ή δεν γνωρίζουν ή τον υποτιμούν.
Ελπίζω εσείς τουλάχιστον να την ξέρετε την παροιμία του λαού μας: «Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί του φάτο». Αρκεί ο λόγος να μην αποδεικνύεται συντόμως αναξιόπιστος. Και αυτό βεβαίως δεν αφορά μόνο εσάς, αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όστις με άνεση υποσχέθηκε προεκλογικώς να διαθέσει μέγα μέρος από την κρατική επιχορήγηση του κόμματός του, για να συνδράμει τους πυρόπληκτους, αλλά μετεκλογικώς το αστόχησε.
Τι να σας πω; Ο Θεός να σας φυλάει από τους «προστάτες» σας και τις συμβουλές τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου