ΤΟΠΙΚΑ

«Πνίγεται» η Αγριά στα σκουπίδια

πνίγεται-η-αγριά-στα-σκουπίδια-405343

Αποκομιδή σε… δόσεις καταγγέλλουν κάτοικοι, εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου

Κάδοι απορριμμάτων ξέχειλοι από σκουπίδια, δυσοσμία και εικόνες που κάθε άλλο διαφημίζουν την Αγριά ως τουριστική περιοχή… Ετσι περιγράφουν κάτοικοι την κατάσταση στη δημοτική ενότητα Αγριάς, καταγγέλλοντας ότι στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί.

Στον οικισμό Αστέρια Αγριάς, όπου ζουν περίπου 150 οικογένειες, η κατάσταση φαίνεται ότι έχει φθάσει στο απροχώρητο. Την ίδια ώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει, τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους και ολόκληρος ο οικισμός πνίγεται στη δυσοσμία. Επί δύο εβδομάδες, όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Μπάμπης Ζάχος, δεν έχει εμφανιστεί απορριμματοφόρο από την περιοχή.

Αλλά και στην υπόλοιπη Αγριά, υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια. Η αποκομιδή γίνεται σε… δόσεις, με ένα μικρό απορριμματοφόρο, που δεν φθάνει για να μαζέψει τα απορρίμματα απ’ όλους τους κάδους.

Το μεγάλο απορριμματοφόρο του πρώην Δήμου Αγριάς, δυναμικότητας 30 τόνων, βρίσκεται εδώ και μέρες στο συνεργείο για επισκευή. Εάν λειτουργούσε θα μπορούσε με ένα δρομολόγιο να κάνει την αποκομιδή από το σύνολο των κάδων πριν πάρει το δρόμο προς το ΧΥΤΑ. Προς το παρόν, η αποκομιδή επιχειρείται με ένα μικρό όχημα, δυναμικότητας σχεδόν 10 τόνων, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να μαζεύονται με καθυστέρηση και σε… δόσεις.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου