ΤΟΠΙΚΑ

Θαμώνες των τσιπουράδικων οι ξένοι

θαμώνες-των-τσιπουράδικων-οι-ξένοι-405378

Αύξηση της κίνησης διαπιστώνουν οι επαγγελματίες λόγω καλοκαιριού

Ενθερμοι φίλοι των παραδοσιακών γεύσεων του Βόλου και κυρίως των τσιπουράδικων αποδεικνύονται αρκετοί ξένοι τουρίστες, οι οποίοι στη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή μας, σπεύδουν να δοκιμάσουν θαλασσινούς μεζέδες, με το απαραίτητο συνοδευτικό, το τσίπουρο.

Η καλοκαιρινή περίοδος συνεπάγεται αύξηση στην κίνηση των τσιπουράδικων, λόγω των ξένων κυρίως τουριστών, οι οποίοι μόλις δοκιμάσουν το τσίπουρο, το προτιμούν έναντι του κρασιού ή της μπύρας. Ξένοι επισκέπτες της Μαγνησίας που προέρχονται από διάφορες χώρες, όπως η Αγγλία, η Ιταλία, η Ρωσία, ακόμη και η μακρινή Κίνα, κάνουν ένα πέρασμα από το γαστρονομικό σήμα κατατεθέν της πόλης, τα τσιπουράδικα, προκειμένου να γευτούν ποικιλία θαλασσινών μεζέδων, πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Γενικώς το καλοκαίρι είναι καλή σεζόν για τα τσιπουράδικα και ειδικά ο Αύγουστος, είναι ο καλύτερος μήνας» όπως αναφέρει ο Δημήτρης Ιακωβάκης, ιδιοκτήτης κεντρικού τσιπουράδικου του Βόλου. Το τσίπουρο είναι σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο και οι ξένοι εντυπωσιάζονται από την ποικιλία των θαλασσινών μεζέδων, προτιμώντας τις γαρίδες, τις καραβίδες και πολλά ακόμη γαργαλιστικά μεζεδάκια, που φτάνουν λαχταριστά στο τραπέζι τους.

«Οταν το δοκιμάζουν, το προτιμούν. Μερικοί δεν γνωρίζουν καν τι είναι το τσίπουρο, αλλά όταν το δοκιμάσουν, αρχίζουν να παραγγέλλουν τσίπουρο και μεζέδες. Κι όσες μέρες βρίσκονται στο Βόλο, έρχονται στο τσιπουράδικο για να δοκιμάσουν τις ίδιες γεύσεις και την επόμενη μέρα» επισημαίνει ο κ. Ιακωβάκης.

Ανάλογες είναι οι προτιμήσεις των αλλοδαπών που νοικιάζουν ιστιοφόρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα στα νησιά, κυρίας Ρώσοι και Ιταλοί, οι όποιοι πριν και μετά την κρουαζιέρα, επισφραγίζουν τρις εντυπώσεις τους, με ντόπιο τσίπουρο και νόστιμους μεζέδες.

Η περίοδος της κρίσης δεν έχει αφήσει, ωστόσο, ανεπηρέαστα τα τσιπουράδικα, καθώς έχει μειωθεί ο ημερήσιος τζίρος τους, λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες. Κι ενώ κάποτε το τσιπουράδικο ήταν καθημερινή αγαπημένη συνήθεια για την συντριπτική πλειοψηφία, σήμερα το απολαμβάνουν σε μικρότερο βαθμό, για ευνόητους λόγους.

«Υπάρχει κίνηση, αλλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με παλαιότερες εποχές. Η δουλειά που υπάρχει σήμερα, δεν είναι όπως παλιά, γιατί περάσαμε καλές εποχές και τώρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διαφορά, λόγω της κρίσης» καταλήγει ο κ. Ιακωβάκης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου