ΤΟΠΙΚΑ

Στο «στόχο» ναρκωτικά και λαθρεμπόριο καπνού

στο-στόχο-ναρκωτικά-και-λαθρεμπόρι-406009

Ελεγχοι, συλλήψεις και κατασχέσεις σε εβδομαδιαία αστυνομική δράση

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλίας πραγματοποίησε συντονισμένη αστυνομική δράση κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 20 Ιουλίου.

Η συντονισμένη δράση, για την οποία διατέθηκε ικανός αριθμός αστυνομικών από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφάλειας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, είχε ως κύριο στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνού, της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, αλλά και τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα.

Ελέγχθηκαν 351 άτομα, από τα οποία 251 ημεδαποί και 100 αλλοδαποί, 195 οχήματα και 53 καταστήματα και επιχειρήσεις. Προσήχθησαν 162 άτομα, εκ των οποίων 101 ημεδαποί και 61 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 19 άτομα, εκ των οποίων 18 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός και συγκεκριμένα 17 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και δύο άτομα για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις και συγκεκριμένα 18 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και δύο παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Κατασχέθηκαν 253 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 645,78 γραμμάρια κάνναβης, εννέα δενδρύλλια κάνναβης, τρία γραμμάρια ηρωίνης, 10 ναρκωτικά δισκία, 61 αναβολικά δισκία, 61 αναβολικές αμπούλες με ενέσιμο διάλυμα, δύο ξύλινοι τρίφτες κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ένα κυνηγετικό όπλο, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 425 ευρώ.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου