ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι περιβαλλοντικοί όροι για ΑΓΕΤ

νέοι-περιβαλλοντικοί-όροι-για-αγετ-851206

Νέοι περιβαλλοντικοί όροι –έπειτα από καθυστέρηση μηνών μετά τη λήξη των προγενέστερων- για τη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν στις 3/7/2008 οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας. Με την ΚΥΑ εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το σύνολο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας «ΑΓΕΤ Ηρακλής», που λειτουργεί στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας.
Με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τη Νομαρχία Μαγνησίας, ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία παρέχονται από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΝΑΜ.
Τις πληροφορίες για την έγκριση όρων της τσιμεντοβιομηχανίας είχε μεταφέρει στην πρόσφατη συνεδρίαση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων για το περιβάλλον ο νομάρχης Μαγνησίας, ενημερώνοντας ότι οι νέοι όροι θα παρουσιαστούν στο νομαρχιακό συμβούλιο Μαγνησίας και θα τεθούν σε κοινωνική διαβούλευση.

Ενημέρωση για «Μάνος»
Εξάλλου, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Μάνος Α.Ε.», στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή ενημέρωσε προχθές το νομαρχιακό συμβούλιο, ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας.
Με απόφαση του νομάρχη είχε ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του εργοστασίου για μη τήρηση σειράς περιβαλλοντικών όρων από την εταιρία, η οποία είχε εμπλακεί στο τελευταίο μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο με το νοθευμένο ηλιέλαιο.
Ο νομάρχης ενημέρωσε ότι μετά από πληροφορίες και καταγγελίες για ύποπτες κινήσεις φορτηγών από και προς τις εγκαταστάσεις της «Μάνος Α.Ε.» ο αρμόδιος αντινομάρχης Ν. Ντίτορας και στελέχη αρμοδίων υπηρεσιών μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι η εταιρία είχε παραβιάσει τη «σφραγίδα» και φόρτωνε παράνομα προϊόντα.
«Έχει δείξει επανειλημμένα αρνητικά δείγματα γραφής. Αυτή η ιστορία πρέπει να λήξει. Εκτιμάμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις σχετικά με τη συμμόρφωσή της απέναντι σε όσα η νομοθεσία προβλέπει. Ειδάλλως, θα υπάρξουν πιο δραστικές λύσεις», ανέφερε ο κ. Παπατόλιας.
Πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά την απόφαση νομάρχη για σφράγιση των εγκαταστάσεων μόνο όμως για να προχωρήσει απαιτούμενη μελέτη για τη βελτίωση της λειτουργίας της σε συνεργασία με το Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Η απόφαση του ΣτΕ απαγορεύει την παραγωγή εμπορεύσιμου προϊόντος στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του ενός περίπου μήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου