ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική στις γειτονιές της πόλης

μουσική-στις-γειτονιές-της-πόλης-851206

Μελωδίες Μεσογείου θα ακουστούν από το Μουσικό Σύνολο «Ιαμβος» την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Αθλητικό Κέντρο Καραγάτς (τέρμα Κασσαβέτη, κάτω από τον Περιφερειακό). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου στις γειτονιές του Βόλου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μία μουσική διαδρομή εμπνευσμένη από τα ευρωπαϊκά παράλια της Μεσογείου. Αγαπημένες μελωδίες που μας ταξιδεύουν στα σοκάκια της Σάντα Κρουζ στη Σεβίλλη, στα παριζιάνικα καφέ της Μονμάρτης, στις Ναπολιτάνικες καντσονέτες, στα πάλαι ποτέ Καφέ Σαντάν της Σμύρνης, στο σμαραγδένιο νησί της Αφροδίτης. Τελικός προορισμός «Μια πόλη μαγική» με ονειρεμένες «Μπαλάντες», μελωδίες από την «Ξενιτιά» και «Λιανοτράγουδα» του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι.
Το Μουσικό Σύνολο «ΙΑΜΒΟΣ» αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Ζαφειρούλα Χαντή (τσέλο) και Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη (πιάνο). Τραγουδούν η Κατερίνα Αποστολοπούλου και η Τζένη Χατζηδήμου. Τα μέλη του είναι Διπλωματούχοι Σολίστ με πολύ καλές σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, χωρίς να παραλείπουμε τον τομέα της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών. Στο ενεργητικό τους έχουν ατομικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπράξεις σαν σολίστ με αξιόλογες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποιων από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Αξιοσημείωτη και η διδακτική εμπειρία, αφού είναι καθηγητές τόσο στα Δημοτικά Ωδεία του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και των Τρικάλων, αλλά και σε άλλα ωδεία και Μουσικές Σχολές, έχοντας αξιόλογες τάξεις μαθητών αλλά και μουσικών Συνόλων.

Στην Νταμούχαρη
Απόψε εξάλλου, Παρασκευή 18 Ιουλίου, στις 10 μ.μ. το σύνολο θα εμφανιστεί στο κάστρο της Νταμούχαρης κάτω από την πανσέληνο, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΠΗΛΙΑ 2008» που διοργανώνει η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας & Τεχνών «ΕΠΙ ΤΕΧΝΩΝ» του Δήμου Μουρεσίου. Τη βραδιά θα πλαισιώσει με εξαίσιες μουσικές το μουσικό σύνολο «ΙΑΜΒΟΣ» με την Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη (πιάνο), Κων/νο Γράβο (τρομπέτα), Ζαφειρούλα Χαντή (τσέλο) και στο τραγούδι την Τζένη Χατζηδήμου και την Κατερίνα Αποστολοπούλου.
Τα μέλη του μουσικού συνόλου «ΙΑΜΒΟΣ» θα τραγουδήσουν εμπνευσμένα από την πανσέληνο και την ρομαντική διάθεση της βραδιάς, στο πλαίσιο της συνεχούς μουσικής τους παρουσίας στην Πόλη του Βόλου αλλά και γενικότερα στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας. Η τιμή εισιτηρίου για την αποψινή συναυλία είναι 10 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου