ΤΟΠΙΚΑ

Ρίχνουν στη Σοφοκλέους 1,5 δις ευρώ των ταμείων

ρίχνουν-στη-σοφοκλέους-15-δις-ευρώ-των-τ-851206

Την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των αποθεματικών των Ταμείων που επενδύονται στο ΧΑ μελετά η κυβέρνηση με διπλό στόχο: τη βελτίωση των οικονομικών των ασφαλιστικών οργανισμών και την άνοδο του ΧΑ εν όψει προεκλογικής περιόδου.
Τη μελέτη για το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού των αποθεματικών που επενδύονται στο Χρηματιστήριο (από 23% σε 29%) έχει αναθέσει ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης σε επιτροπή καθηγητών, με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Θωμόπουλο.
Επιφυλάξεις ωστόσο, διατυπώνει ο υπουργός Oικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε από τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί με το Χρηματιστήριο.
Στα σχέδια του κ. Τσιτουρίδη είναι ο διορισμός ανεξάρτητης επιτροπής και η διεύρυνση του Δικτυακού Τόπο www. periousia.gr, που σήμερα περιλαμβάνει τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων.
Με αυτό τον τρόπο ο καθένας θα μπορεί να βλέπει πού είναι επενδεδυμένα τα αποθεματικά και τι αποδόσεις έχουν. Τέλος, θα γίνει αντικειμενική αποτίμηση των χαρτοφυλακίων που προσφέρονται για επένδυση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επενδύσεων και σε χρηματιστήρια χωρών της ευρωζώνης.
Το πόσο που θα εισαχθεί (εφόσον προχωρήσει το σχέδιο) στο Χρηματιστήριο από τα αποθεματικά των Ταμείων θα είναι της τάξεως του 1,5 δις σε σύνολο αποθεματικών 28-29 δις ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου