ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος στην κηδεία του 53χρονου Γιάννη Βάτσα που «έσβησε» μετά από εργατικό ατύχημα στην ΑΓΕΤ

θρήνος-στην-κηδεία-του-53χρονου-γιάννη-β-411553

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε χθες ο 53χρονος Γιάννης Βάτσας, που «έσβησε» μετά από εργατικό ατύχημα στην ΑΓΕΤ

Μέσα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες ο 53χρονος Γιάννης Βάτσας, ηλεκτρολόγος στην ΑΓΕΤ και συνδικαλιστής, που άφησε την τελευταία του πνοή στην Ειδική Μονάδα Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί με εγκαύματα μετά από έκρηξη στο σύστημα διανομής μέσα στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ «Ολυμπος» στην Αγριά του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Απαρηγόρητοι η σύζυγος και τα παιδιά του, συντετριμμένοι οι συνάδελφοι και φίλοι του που έσπευσαν χθες να πούνε το τελευταίο αντίο στον άτυχο 53χρονο που χάθηκε τόσο αναπάντεχα. Στην εξώδιο ακολουθία που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ντελαπλάν που συνοδεύονταν από σημαίνοντα στελέχη της εταιρείας τόσο από την Αθήνα όσο και από τα στελέχη της τοπικής διεύθυνσης του εργοστασίου στο Βόλο οι οποίοι εξέφρασαν για μία ακόμη φορά τη θλίψη τους για την απώλεια του 53χρονου ηλεκτρολόγου. Το παρόν έδωσαν επίσης αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία Τσιμέντου όπου ο Γιάννης Βάτσας ήταν μέλος του Δ.Σ., από όλα τα σωματεία της ΑΓΕΤ αλλά και από τον Τιτάνα ενώ παρόντες επίσης ήταν οι εκπρόσωποι του ΕΚΒ και όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Στον επικήδειο του αποχαιρετισμού με λυγμούς ο Βάιος Κουκλουμπέρης, πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Τσιμέντων όπου ο άτυχος 53χρονος ήταν εκλεγμένος έφορος στο Δ.Σ., εξήρε τον χαρακτήρα του και την αγωνιστικότητά του, αναφέρθηκε στην πορεία του και στην άοκνη προσφορά του τόσο στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας όσο και σε συνδικαλιστικά ζητήματα που αφορούσαν στον κλάδο των τσιμεντεργατών.

«Ο αποχωρισμός είναι βίαιος και απρόσμενος και μας γεμίζει όλους ανείπωτη θλίψη. Δεν έχουμε δύναμη ψυχής να σε αποχωριστούμε. Η μέρα του ατυχήματος ήταν μία αποφράδα μέρα. Δεσμευόμαστε ότι θα διερευνήσουμε τα αίτια σε βάθος και εάν και εφόσον προκύπτουν ευθύνες, θα απαιτήσουμε να αναληφθούν ευθύνες, χωρίς στρογγυλεύσεις και κουκουλώματα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκλουμπέρης αποχαιρετώντας το συνάδελφό του.

Στον πόνο που προκάλεσε η απώλεια του 53χρονου αναφέρθηκε και ο γ.γ. της Ενωσης Βασ. Χαλαστάρας υπογραμμίζοντας το ήθος και την αγωνιστικότητα του εκλιπόντα και απηύθυνε θερμά συλλυπητήρια στο λόγο του προς την οικογένεια του 53χρονου. Η έξοδος της σωρού από τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου για την τελευταία κατοικία, συνοδεύτηκε από παρατεταμένο χειροκρότημα και ένα μακρόσυρτο λυγμό όσων γνώριζαν τον 53χρονο και ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως χάθηκε τόσο πρόωρα.

Σημειώνεται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις και για το πόρισμα των συνθηκών που συνέβη το ατύχημα καθώς η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αναλάβει τη σύνταξη έκθεσης κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου