ΤΟΠΙΚΑ

Ανακατάταξη πινάκων από τον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού

ανακατάταξη-πινάκων-από-τον-ασεπ-για-τ-412463

Η ανάρτηση από τον ΑΣΕΠ των νέων πινάκων κατάταξης επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας αποτελεί «κόλαφο» για την 5η ΥΠΕ και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το όλο θέμα αξιολόγησης των ενδιαφερομένων και παράλληλα επιβεβαιώνει τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που είχε επισημάνει εξαρχής ελλείψεις και λάθη στην όλη διαδικασία.

Στους νέους πίνακες που χθες δημοσιοποίησε ο ΑΣΕΠ περιλαμβάνονται 37 και 48 άτομα αντίστοιχα ανά κατηγορία ανεργίας και εμπειρίας. Ολοι οι επιτυχόντες θα κληθούν εκ νέου να δηλώσουν τις προτιμήσεις τοποθέτησής τους. Οι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν με αναλογία 60% στην κατηγορία της εμπειρίας και 40% στην κατηγορία της ανεργίας.

«Εάν προκηρύσσονται 3 ή περισσότερες θέσεις όπως στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, η διάθεση των προσληπτέων γίνεται εναλλάξ από τον πίνακα ανεργίας και εμπειρίας, η κατάρτιση του πίνακα ξεκινά από τον πρώτο επιτυχόντα στον πίνακα ανεργίας που καλύπτει τη θέση που επιθυμεί, ακολουθεί ο πρώτος επιτυχόντας απο την εμπειρία που καλύπτει την πρώτη του προτίμηση …και συνεχίζεται μέχρι την κάλυψη όλων των θέσεων» όπως υπογραμμίζεται σε νέο έγγραφο του ΑΣΕΠ με παραλήπτη την 5η ΥΠΕ.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η ανακατάταξη, δημιουργεί νέα προβλήματα και ανασφάλεια στους ήδη επιτυχόντες στα Κέντρα Υγείας αφού τώρα θα κληθούν και νέοι επιτυχόντες για τις προτιμήσεις τους με άγνωστο το αποτέλεσμα για αυτούς και εάν θα είναι ξανά επιτυχόντες ή όχι ή πόσο μάλλον αν θα είναι στον ίδιο φορέα τοποθέτησης, αφού 37 και – 48 άτομα αντίστοιχα στους νέους πίνακες σημαίνει πλήρη ανακατάταξη των πινάκων και επιτυχόντων από την προηγούμενη λανθασμένη διαδικασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου