ΤΟΠΙΚΑ

www.paraskinia.gr

www-paraskinia-gr-851206

Απώλειες έδρας
Στον ΑΣΚ Ολυμπιακό έχει αποδειχθεί ότι θα μπορούσε να ήταν στην κορυφή, αν δεν «πετούσε» πολύτιμους βαθμούς στο Βόλο. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει δώσει μέχρι τώρα τα περισσότερα εντός έδρας ματς (11), σε σχέση με τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα, δίχως ωστόσο να έχει αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα. Έχει χάσει δέκα βαθμούς, ως γηπεδούχος, τη στιγμή που ο Πιερικός έχει απολέσει μόλις δύο, ο Θερμαϊκός τέσσερις και η Λαμία επτά.

Ολοι στο κυνήγι
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ μεταγραφικού ενδιαφέροντος μετά τα παιχνίδια στην Ευρώπη. Η θέση που πάσχουν οι τρεις ομάδες μας είναι αυτή του αριστερού μπακ. Ο ΠΑΟ κάνει πειράματα και άλλοτε βάζει εκεί τον Νίλσον, άλλες φορές τον Βύντρα. Το αποτέλεσμα, γνωστό. Ο Ολυμπιακός χάνει τον Γεωργάτο, ο Ντομί είναι συχνά τραυματίας και ο Μπουλούτ θεωρείται «φευγάτος». Όσο για την ΑΕΚ, επιστρατεύει αριστερά τον δεξιοπόδαρο Γεωργέα και καταλήγει στον Τζιωρτζιόπουλο.
Γι αυτό όλοι έχουν πέσει στον Σπυρόπουλο και ανεβάζουν την τιμή τού μπακ του Πανιωνίου. Με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ήδη κάποιο προβάδισμα για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Νέο “διπλό”
Τελικά ο Αστέρας είναι η ομάδα για εκτός έδρας, αφού χθες “πέρασε” νικητής από τα Φάρσαλα και γενικά έχει πάρει περισσότερους βαθμούς μακρυά από το Ριζόμυλο… παρά ως γηπεδούχος …
Ο Ρήγας χθες συνέχισε το αήττητο σερί του στο Βελεστίνο εν ο Εθν. Ολυμπιακος είχε ισοπαλία στη Φαρκαδόνα λίγο πριν το Μαγνησιώτικο ντέρμπι…

Το ντέρμπι της μιζέριας
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς ο βασιλιάς Καρνάβαλος κάνει την τελευταία και μίζερη βόλτα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός με τις κουρελιασμένες από τα ευρωπαϊκά στραπάτσα φορεσιές θα προσπαθήσουν να πείσουν τους λίγους φανατικούς πως θα μετατραπούν από νάνους σε γίγαντες τύπου… Γκρισίνο!
Κι όμως, η αλήθεια ήταν αυτή που ζήσαμε μεσοβδόμαδα. Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων και της ελλιπούς φυσικής κατάστασης παρέταξε τα δεύτερα προκειμένου να αποφύγει ταλαιπωρία και να εμφανιστεί «ζωντανή» στο καθοριστικό ντέρμπι για την έξοδο στο (προσεχές) Τσάμπιονς Λιγκ. Η καταποντισμένη στο Σαμπιονά Παρί νίκησε με ένδυμα περιπάτου και παίζοντας με τους αναπληρωματικούς των… αναπληρωματικών! Ο Παναθηναϊκός, ας πούμε ότι βελτίωσε την εικόνα του και δεν γύρισε με τεσσάρα, όπως φοβόταν τις παραμονές του ματς απέναντι στη Λανς, ο Μουνιόθ. Και τι μ αυτό; Το 3-1 δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία. Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει να γίνουν οι ομάδες από ασχημόπαπα, πρίγκιπες. Τώρα, ας αρκεστούμε στην Ψωροκώσταινα και ας βαυκαλιζόμαστε πως είμαστε το κέντρο του (ποδοσφαιρικού) κόσμου.

Ξέχασε το όνομά της
Η Νίκη έχει ξεχάσει το όνομά της εκτός έδρας, καθώς έχει να πετύχει νίκη από τις 5 Δεκεμβρίου 2005!!!
Από τότε “άλλαξαν” και 7 προπονητές αλλά μάλλον τώρα έφθασε η ώρα να σπάσουν οι κακές παραδόσεις … γιατί όλες οι καλές χάλασαν .

Ξέσπασμα

Ξέσπασε ο Γιώργος Δώνης δηλώνοντας ενοχλημένος από την κριτική που του ασκούν τα μέσα ενημέρωσης της Λάρισας, αλλά και η συμπεριφορά μερίδας των φιλάθλων της Λάρισας στο πρόσωπό του. «Φαίνεται ότι σε αυτήν την πόλη υπάρχουν πιο ειδικοί από τον προπονητή. Ισως η Λάρισα, όταν την πρωτοανέλαβα μαζί με τους συνεργάτες μου, όταν ήταν νεοφώτιστη στη Β Εθνική, να ήταν… ένα κράμα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Οταν αναλαμβάνεις μαζί με τους συνεργάτες σου μια ομάδα στη Β Εθνική, τη βγάζεις στη μεγάλη κατηγορία ως πρωταθλήτρια και την ίδια σεζόν φτάνεις μέχρι τους “8” του Κυπέλλου, όταν τη δεύτερη χρονιά η ομάδα τερματίζει 8η, βγαίνει στο Ιντερτότο και προχωράει μέχρι τα ημιτελικά, όταν φέτος το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η ΑΕΛ έχει ήδη φτάσει στους “4” του Κυπέλλου, τότε ρωτάω: Πού θα θέλατε να είχε φτάσει η ομάδα; Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι προπονητές είναι μάγοι, ας περιμένουν να φύγει ο Δώνης, για να έρθει ο μάγος και να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Λάρισας.

Ανακλήθηκε

Σε περιπέτειες μπαίνει ο ισχυρός και πολυπράγμων άνδρας της ΓΓΑ Θωμάς Μεντεσίδης, ο διορισμός του οποίου στη θέση του γενικού διευθυντή Ανάπτυξης Αθλητισμού ανακλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας
Η εξέλιξη είναι πολύ άσχημη για τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό και δημιουργεί μείζον θέμα, καθώς ο κ Μεντεσίδης θεωρείται το… πρωτοπαλίκαρο της Ν. Δημοκρατίας στον χώρο του αθλητισμού.

Υπάρχουν και οι δανεικοί!
Ποιος είπε ότι στον Ολυμπιακό παρακολουθούν μονάχα τους υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστές, αλλά κι εκείνους που προέρχονται από τις «ερυθρόλευκες» σχολές; Γράψτε λάθος! Πλην των 25 ταλέντων που βρίσκονται στη λίστα των Πειραιωτών, οι «ερυθρόλευκοι» τσεκάρουν στενά και τα… δικά τους, «εξαγώγιμα προϊόντα». Ποια είναι αυτά; Μα, οι δανεικοί παίκτες, που αγωνίζονται με υποσχετική σε άλλες ομάδες. Ο Κλεόπας Γιάννου, που παίζει από το Δεκέμβριο στο Αιγάλεω, ο Σπύρος Βάλλας, που ανήκει από το προηγούμενο καλοκαίρι στο ρόστερ της Λάρισας, οι Βάντσε Σίκοφ και Αλεχάντρε Ντακόλ, που ενισχύουν την Κέρκυρα, ο Δημήτρης Θανόπουλος, ο οποίος έπειτα από ένα εξάμηνο πέρασμα από το Θρασύβουλο συνεχίζει το… αγροτικό του στον Πανθρακικό και ο Ζόραν Χοβνανισιάν, που μετά το Αιγάλεω δοκιμάζει την τύχη του στο Χαϊδάρι.

Ντεμπούτο

Ντεμπούτο στον πάγκο της Πάρμα με ήττα 1-0 στην Μπράγκα (81 Ζε Κάρλος), για τον Κλάουντιο Ρανιέρι 10 χρόνια μετά την «ξενιτιά» σε Τσέλσι, Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ιταλία είναι πλέον από την Τετάρτη στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ΦΙΦΑ για το μήνα Φεβρουάριο ξεπερνώντας την Βραζιλία. Αυτή ήταν η πρώτη φορά για τους γείτονες που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μετά το Νοέμβριο του 1993! Η «σελεσάο» βρισκόταν στην κορυφή για 55 συνεχόμενους μήνες. Όσον αφορά την Εθνική Ελλάδος, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ ανέβηκε τρεις θέσεις από τον Ιανουάριο και πλέον καταλαμβάνει την 13η θέση.
Στις άλλες θέσεις δεν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές με τις Αργεντινή, Γαλλία και Γερμανία να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα και ακολουθούν Αγγλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τσεχία και Ισπανία.

Μέσα στο καλοκαίρι!
Καλοκαιρινές διακοπές τέλος για τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τη μεθεπόμενη περίοδο και οι οποίες θα είναι ταυτόχρονα μειωμένες κατά δύο (συνολικά τέσσερις).
Τα αρνητικά αποτελέσματα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στους πρώτους αγώνες του τρίτου γύρου του Κυπέλλου UEFA καθήλωσαν την Ελλάδα στους 25.331 βαθμούς και τη 15η θέση στη γενική βαθμολογία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Συνεπώς, θεωρείται πλέον αδύνατο η χώρα μας να σκαρφαλώσει στη 10η θέση (όπου βρίσκεται η Σκωτία με 29.500 βαθμούς), η οποία στέλνει τουλάχιστον την πρωταθλήτρια ομάδα απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκδήλωση με βραβεύσεις
Ο Σύνδεσμος προπονητών Θεσσαλίας διοργάνωσε εκδήλωση κοπής πίτας και συνεστίαση στο κέντρο “Αγγέλων Γεύσεις” στο Βόλο.
Στην εκδήλωση των προπονητών της Μαγνησίας βραβεύτηκαν ο Αστέρας Ριζομύλου και ο Αντώνης Μάνδαλος για την άνοδο στη Δ Εθνική, ο Εθνικός Βόλου και ο Ηλίας Δενελάβας, ο Αρης Μελισσατίκων και ο Ευάγγελος Μωραΐτης, για την άνοδο των ομάδων τους στην Α κατηγορία. Τιμήθηκε επίσης ο Ρήγας Φεραίος και ο Λάκης Μπακάλης για την κατάκτηση του κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2005-2006.
Η διοίκηση του ΣΠΠΘ τίμησε το μέλος του Συνδέσμου Βασίλη Πανόπουλο για το ευ αγωνίζεσθαι στον πρόσφατο αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Επίσης τιμήθηκαν οι πρώτοι σκόρερ όλων των κατηγοριών (Πετρίδης, Ράϊος, Κατσαρός, Βαρβέκης) των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ της περσινής περιόδου .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου