ΤΟΠΙΚΑ

Μόνοι τους οι αγρότες θα «πολεμήσουν» το δάκο

μόνοι-τους-οι-αγρότες-θα-πολεμήσουν-415327

Δεν θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δακοκτονίας

Για τις περιοχές, στις οποίες δεν θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δακοκτονίας, ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, δεν θα γίνει δακοκτονία, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων, στο Προμύρι, το Τρίκερι, το Αϊδίνι, τις Μικροθήβες, τη Ν. Αγχίαλο, τη Μακρινίτσα, τη Δρυμώνα και την Αλόννησο.

Εξάλλου, δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δακοκτονίας και για άλλες έξι περιοχές, διότι δεν υποβλήθηκαν προσφορές κατά τον ανοικτό διεθνή δημόσιο διαγωνισμό ανάδειξης εργολάβων ψεκασμών: Ζαγορά, Μακρυράχη, Πουρί, Σέσκλο, Μελισσιάτικα και Διμήνι.

Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των περιοχών να φροντίσουν με ίδια μέσα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

Ενημέρωση βιοκαλλιεργητών

Στο μεταξύ, ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι βιοκαλλιεργητές των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων να προσέλθουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μαγνησίας, στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου για την υποβολή αίτησης – δήλωσης εξαίρεσης από το Πρόγραμμα Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς 2014, προσκομίζοντας επιπλέον βεβαίωση συμμόρφωσης ή βεβαίωσης προϊόντος από εγκεκριμένο πιστοποιητικό οργανισμό με τον οποίο έχουν συνάψει σύμβαση σε ισχύ.

Καλούνται όλοι οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν με ιδία εγκεκριμένα μέσα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου