ΤΟΠΙΚΑ

Βήματα μπροστά για το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο

βήματα-μπροστά-για-το-μαγνησιώτικο-π-851206

Με όλα τα σωματεία να συμφωνούν ότι η Ε.Π.Σ.Θ. κάνει βήματα μπροστά για το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο και ομόφωνα να ψηφίζουν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, έγινε προχθές βράδυ η Γενική Συνέλευση, στην οποία έδωσαν το παρών σχεδόν όλα τα σωματεία, ενώ παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Δήμαρχος Μηλεών κ. Απ. Αρέθας.
Από τα σημαντικά της συνέλευσης το γεγονός ότι ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα γίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών (θέμα που τέθηκε από σωματεία) και η απόφαση για νέες διεκδικήσεις.
Γραμματέας της συνέλευσης εξελέγη ο κ. Δημήτρης Κλόντζας, ενώ ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Αναστάσιος Μπατζιάκας, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς μεταξύ άλλων τόνισε:
“Ενώ πέρασαν τρία χρόνια και δυο μήνες που είμαστε μαζί… μαζί έχουμε κάνει βήματα μπροστά για το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο. Εμείς ως διοίκηση κάνουμε ό,τι εσείς θεωρείτε σωστό, βάζοντας τις βάσεις ώστε και το αύριο του δικού μας ποδοσφαίρου να είναι καλύτερο.
Στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση μιλούσαμε για τις περιόδους οργάνωσης, τις περιόδους δημιουργίας όπου υλοποιήθηκαν υποσχέσεις και τις περιόδους όπου καταφέρνουμε μέσα από δυσκολίες να ξεπερνάμε προβλήματα και να χαράσσουμε μαζί πορεία για ένα καλύτερο μέλλον… Ένα καλύτερο μέλλον για την Ένωση… Ένα καλύτερο μέλλον για τα σωματεία… Ένα καλύτερο μέλλον για το ποδόσφαιρο.
Κάνοντας και σήμερα έναν απολογισμό της χρονιάς, θα ήθελα να σταθώ σε κάποιες κινήσεις που έγιναν όχι μόνο για το σήμερα αλλά και το αύριο, διότι στόχος αυτής της διοίκησης της Ε.Π.Σ.Θ., το λέω και το ξαναλέω, είναι το μέλλον.
Έχοντας κάνει διοργανώσεις πανελλαδικής εμβέλειας μετά το Ολ Σταρ Γκειμ, είχαμε το 2007 τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, για τον οποίο τα συγχαρητήρια ήταν πολλά, αφού και καλύτερος δεν είχε γίνει και δεν έγινε… είχαμε το διεθνές παιδικό τουρνουά Όρμινος, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχαμε την κορυφαία διοργάνωση διαιτητών με το διεθνές σεμινάριο προεπιλογής 2008-2009 στην Αγριά.
Στις θετικές διοργανώσεις προσθέτουμε τα πρωταθλήματά μας, που εκτός από το ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό, το πιο θετικό ήταν ότι δεν υπήρξε βία και έκτροπα.
Το μέτρο με το όριο ηλικίας στα πρωταθλήματα κρίθηκε θετικό από όλους, ενώ η χρονιά που πέρασε ήταν η καλύτερη για τα πρωταθλήματα ακαδημιών στις κατηγορίες Προπαίδων και Τζούνιορ. Αυτό φάνηκε και στις Μικτές Ομάδες της Ενωσης, καθώς Προπαίδες και Τζούνιορ ήταν πρωταθλητές Θεσσαλίας, με τους Τζούνιορ να έχουν συνέχεια και να φθάνουν στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, δίνοντας ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.
Στα θετικά των υποδομών τέλος ήταν ότι υπήρξαν κλήσεις παικτών μας στις εθνικές ομάδες. Θετικό στα πρωταθλήματά μας πως συνεχίσθηκε η νομαρχιακή βοήθεια, καθώς τα σωματεία που πήγαν να παίξουν στα νησιά μας πήραν χρήματα για τις μετακινήσεις τους…
Το 2007 το ταμείο αρωγής της Ε.Π.Σ.Θ. πήρε σάρκα και οστά και ήδη έχει δώσει αρκετά χρήματα για τραυματίες ποδοσφαιριστές, ενώ στα πολύ σημαντικά είναι ότι άρχισε να λειτουργεί ο υγειονομικός σταθμός, να εξετάζονται όλοι οι ποδοσφαιριστές και να εκδίδεται κάρτα υγείας.
Είναι σίγουρο ότι αυτό το μέτρο έχει ένα κόστος, αλλά το γεγονός ότι έτσι σώζονται ζωές και προλαβαίνουμε δυσάρεστες καταστάσεις είναι αυτό που μετράει περισσότερο.
Οσον αφορά στα δύσκολα οικονομικά, η Ε.Π.Σ.Θ. τη χρονιά που πέρασε εξασφάλισε μέσω του Βολιώτη υπουργού Θανάση Νάκου μια σημαντική οικονομική βοήθεια που μοίρασε στα σωματεία, ενώ προς στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν και τη νέα περίοδο…
Για μια ακόμη χρονιά υπήρξε ισονομία, ίση αντιμετώπιση των ομάδων, αν και ίσως πoτέ δεν μπορούν να λείπουν τα παράπονα για τη διαιτησία, αφού τις περισσότερες φορές… στο γήπεδο ο χαμένος είναι και παραπονεμένος.
Όμως και για τη διαιτησία μπορώ να πω ότι κάνουμε βήματα μπροστά και αυτό φαίνεται πανελλαδικά. Ίσως και στα δικά μας πρωταθλήματα, αν βλέπουμε λίγο πιο αντικειμενικά, όλα θα είναι καλύτερα…
Γενικότερα η Ένωση θέλει και μπορεί να είναι παντού και όχι μόνο στα γήπεδα, αφού αυτό το μόνιμο που βλέπουμε σ αυτά είναι ότι χρειάζονται βελτίωση.
Η Ένωση έδειξε ότι έχει φωνή για ένα καλύτερο περιβάλλον, καθώς συμμετείχε στην ημέρα κατά της αέριας ρύπανσης, είχε συμμετοχή στην ημέρα αιμοδοσίας, έχει άποψη, έχει πρόταση, έχει αποδείξει ότι έχει και ρόλο στη νεολαία και στην κοινωνία, αφού έχει μπει πλέον σε κάθε σπίτι μέσω του ίντερνετ.
Το ότι σε 3 χρόνια έγιναν πολλά δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ, ούτε σημαίνει πως όλα είναι τέλεια.
Ενα ακόμη μεγάλο έργο που χρόνια περιμέναμε θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες και μέσα στο 2008. Είναι το αθλητικό κέντρο, που αφού βρήκε προβλήματα και δυσκολίες από την αρχαιολογία, έχει αλλάξει προσανατολισμό και θα δημιουργηθεί στη Νεάπολη.
Εκτός από τη δημιουργία του Ενωσιακού αθλητικού κέντρου έχουμε μπροστά μας
την πάγια και δύσκολη επιδίωξη της ασφάλισης όλων των ερασιτεχνών παικτών.
Έχουμε μπροστά μας διεθνή τουρνουά, νέα προπονητικά σεμινάρια, τη γιορτή του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή… και άλλες μεγάλες προκλήσεις
Γενικότερα τους επόμενους μήνες θα μπορούμε να μιλάμε για μήνες δημιουργίας…
Κλείνοντας θα επαναλάβω το αυτονόητο.Οι πόρτες της Ε.Π.Σ.Θ. είναι ανοικτές για όλους και πάντα για κάθε πρόβλημα, για κάθε πρόταση, για κάθε συζήτηση. Γιατί τις λύσεις τις δίνουμε μαζί …” τόνισε ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Δήμαρχος Μηλεών Απόστολος Αρέθας, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι τη νέα χρονιά θα είναι έτοιμο με πλαστικό χλοοτάπητα και το γήπεδο της Γατζέας, ενώ ο πρόεδρος της Μακρινίτσας Βασίλης Κανάβας μίλησε αναλυτικά για τα υπέρ και τα κατά της Ένωσης και έκανε και προτάσεις μεταξύ των οποίων και η αναδιάρθρωση των κατηγοριών .
Ο κ. Κανάβας για να στηρίξει την πρότασή του για αναδιάρθρωση στάθηκε στη μεγάλη αγωνιστική περίοδο και τα περισσότερα έξοδα των σωματείων, αλλά αρκετές ομάδες αντέδρασαν, δεν έγινε συζήτηση, αλλά η αναδιάρθρωση απορρίφθηκε ως άκαιρη, αλλά και επειδή δεν προβλέπονταν στην προηγούμενη προκήρυξη…
Στη συνέχεια μίλησαν ο Στάθης Σφέτσος και ο Αντώνης Ματζούρης, ενώ από την τοποθέτηση του Γιώργου Βαΐτση ξεχώρισε και υιοθετήθηκε η σημαντική πρόταση να ζητηθεί από την ΤΕΔΚ να καλύψει τα έξοδα των γιατρών αγώνων… Ο Γ. Βαΐτσης, εκμεταλλευόμενος την παρουσία του κ. Αρέθα, ζήτησε να τεθεί το θέμα στο επόμενο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ.
Ο Β. Μαγκουρίτσας ζήτησε οι Δήμοι να στηρίξουν περισσότερο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ο Θαν. Παπαϊωάννου μίλησε για ακατάλληλα γήπεδα, ενώ ο Μ. Γαρμπής για το γηπεδικό έκανε λόγο ακόμη και για κινητοποιήσεις.
Ο διοικητικός απολογισμός ψηφίσθηκε από όλα τα σωματεία και το ίδιο έγινε στη συνέχεια και με τον οικονομικό απολογισμό που ανέγνωσε ο κ. Αντώνης Ακτσιαλής.
Στο τέλος υπήρξε και η ευχή φέτος να κατέβουν όλα τα σωματεία σε όλες τις κατηγορίες, ενώ τα νέα πρωταθλήματα πιθανόν θα αρχίσουν στις 20 του Σεπτέμβρη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου