ΤΟΠΙΚΑ

ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ: Νέο χτύπημα του εμπρηστή Ι.Χ.

χθεσ-τα-ξημερωματα-νέο-χτύπημα-του-εμπ-851206

Για ακόμη μία φορά ξαναχτύπησε ο εμπρηστής Ι.Χ. στο Βόλο και μάλιστα στο πεδίο δράσης που κινείται με τον ίδιο τρόπο, το χρονικό διάστημα που παραμένει ασύλληπτος από τις αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και 13 άτομα που προσήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έδωσαν δείγματα DNA, εντούτοις τα αποτελέσματα των συγκρίσεων που έγιναν βάσει των ευρημάτων, δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα και οι έρευνες αστυνομικών και πυροσβεστών βρίσκονται στο σκοτάδι.
Στις 5.25 χθες το πρωί ο νέος «Νέρωνας» ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στη συμβολή των οδών Σπ. Σπυρίδη και Κωνσταντά. Από τη δράση του ένα παλαιό Μίνι Κούπερ τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες που κατέσβησε την φωτιά.
Πρόκειται για την περιοχή στην οποία έχουν σημειωθεί τουλάχιστον άλλες οκτώ περιπτώσεις εμπρησμού αυτοκινήτων το τελευταίο εξάμηνο, ενώ έχουν υποστεί ζημιές και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα δίπλα τους. Σημειώνεται ότι μετά την σύλληψη και καταδίκη του 50χρονου εμπρηστή που τα τελευταία τρία χρόνια είχε αναστατώσει το Βόλο, έχουν καταγραφεί ακόμη 13 περιπτώσεις, που αποδίδονται στο νέο «Νέρωνα».
Σύμφωνα με τα μέχρι στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τόσο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, όσο και ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, ο δράστης, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, χτυπάει πρωινές ώρες και πάντα κοντά στην περιοχή της οδού Κωνσταντά. Τοποθετεί γκαζάκια κάτω από τα αυτοκίνητα με στουπί και τα οποία ανατινάζονται μετά από τρία λεπτά, μέχρι να απομακρυνθεί. Η τοποθέτησή τους γίνεται στο μπροστινό λάστιχο του αυτοκινήτου και κυρίως σε αυτό που βρίσκεται κοντά στο πεζοδρόμιο. Σε τρεις πάντως περιπτώσεις η καταστροφή των οχημάτων ήταν ολοσχερής. Ο άγνωστος δράστης φαίνεται να «χτυπά» ανά 20ήμερο περίπου και με τον ίδιο τρόπο.
Η δράση του άγνωστου εμπρηστή έχει φέρει έντονο προβληματισμό στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψή του.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και η προηγούμενη περίπτωση του 50χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και επί δύο και πλέον χρόνια πυρπολούσε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Για τον εντοπισμό του απαιτήθηκαν πολύμηνες έρευνες με την συνδρομή και της Αστυνομίας. Στο διάστημα αυτό είχε κάψει περίπου 30 σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του Βόλου, κυρίως όμως στην περιοχή του Αναύρου. Πριν από ένα χρόνο περίπου ο 50χρονος πρόσφατα καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών.

* Στο μεταξύ χθες στις 7.10 στην περιοχή της Κουκουράβας ένα ακόμη Ι.Χ. αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες που κατέσβησε την φωτιά, η οποία δεν σχετίζεται με τις προηγούμενες περιπτώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου