ΤΟΠΙΚΑ

Κατάθεση ευαισθησίας από την Τράπεζα Πειραιώς

κατάθεση-ευαισθησίας-από-την-τράπεζα-851206

Τριάντα υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα συνολικής δαπάνης 9.000.000 ευρώ παρέδωσε χθες ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Αθανάσιο Κοντοκώστα και στον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο σε ειδική εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της κατασκευάστριας εταιρίας «ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ» στην Α’ ΒΙΠΕ.
Τα οχήματα αυτά αποτελούν δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς προς το Πυροσβεστικό Σώμα για την ενίσχυση των δυνάμεών του, με στόχο πάντα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η παραγγελία των τριάντα πυροσβεστικών οχημάτων έγινε με απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς πέρυσι τον Αύγουστο, τις ημέρες που σημειώθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.
Την εκδήλωση για την παράδοση και την παραλαβή των 30 πυροσβεστικών οχημάτων χαιρέτησε με την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκοπής Παυλόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μιχ. Σάλλα γι’ αυτή τη σημαντική προς το κράτος προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς.
«Σήμερα το πυροσβεστικό σώμα εμπλουτίζεται με 30 τελευταίου τύπου οχήματα τα οποία τίθενται στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και στην προστασία της υπηρεσίας του περιβάλλοντος. Αυτό είναι αποτέλεσμα της γενναιοδωρίας της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του προέδρου της κ. Μιχάλη Σάλλα. Οφείλω να εξάρω όμως και την κατασκευαστική αρτιότητα», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τραγωδία του περσινού καλοκαιριού και να μιλήσει για την μεγάλη προσφορά των Ελλήνων επιχειρηματιών, υπογραμμίζοντας πως «μετά την τραγωδία του περασμένου καλοκαιριού η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει, γνωρίζοντας ότι τα πάντα δεν μετριούνται σε χρήμα, την μεγάλη παράδοση των Ελλήνων ευεργετών, οι οποίοι σε κρίσιμες στιγμές βοήθησαν τον τόπο».
Την εκδήλωση ο κ. Παυλόπουλος αφιέρωσε σε όλες αυτές τις ψυχές που έπεσαν στη διάρκεια του καθήκοντος και σε όλους αυτούς που έχουν δώσει και καλούνται να δώσουν ακόμη περισσότερα, αλλά και βέβαια και στον κ. Μιχάλη Σάλλα.

Κοινωνική ευθύνη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας τόνισε πως είναι καθήκον και υποχρέωση των επιχειρήσεων να συνδράμουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν στην υποστήριξη της κοινωνικής ωφέλειας, στην πρακτική των πόρων, σε όλους όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους για την προστασία και προαγωγή του τόπου. Οι επιχειρήσεις, ανέφερε, πρέπει να παρέχουν εταιρική κοινωνική ευθύνη για το κοινωνικό όφελος και σημείωσε πως στην υποχρέωση αυτή όλοι οι μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς ανταποκρίθηκαν αμέσως και ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό.
«Είναι μια σημαντική ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και νομίζω ότι είναι υποχρέωση των μεγάλων επιχειρήσεων να προσφέρουν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης και να βοηθούν με κάθε τρόπο, έτσι ώστε οι συνεισφορές αυτές να πιάνουν τόπο. Βέβαια εκείνο που εύχομαι από την καρδιά μου είναι τα οχήματα τα οποία με χαρά δωρίζουμε να είναι αχρείαστα», σημείωσε ο κ. Σάλλας.
Να σημειωθεί πως στον κ. Σάλλα απονεμήθηκε το Μετάλλιο Αστέρα Αξίας και Τιμής από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αθ. Κοντοκώστα, που είναι η πλέον τιμητική διάκριση στο Πυροσβεστικό Σώμα και απονέμεται σε Έλληνες πολίτες για τη μεγάλη τους προσφορά.
Στη σημασία της δωρεάς αναφέρθηκε και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αθ. Κοντοκώστας, επισημαίνοντας πως ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ασπάζονται στρατηγικές που στοχεύουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και ενσωματώνουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους.
Ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρίας «Nικ. Κιολεΐδης ΑΕΒΕ», κ. Νικ. Κιολεΐδης, δήλωσε σχετικά: «Η παράδοση 30 υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων, που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα και ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους και τη δυνατότητά τους να επιχειρούν ακόμα και κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, θα ενισχύσει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Πυροσβεστικό Σώμα αποκτά υπερσύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα οχήματα χωρητικότητας 11.000 και 13.000 λίτρων off road και βαρέων επιχειρήσεων».
Ο κ. Νάκος υπογράμμισε πως με τα 30 οχήματα «αισθανόμαστε πιο ασφαλείς ακόμη, σε συνδυασμό και με άλλες ενέργειες που έγιναν, όπως μικρές πλαστικές δεξαμενές ή και μεγαλύτερες, από τις οποίες τα ελικόπτερα μπορούν να γεμίσουν 5 και 6 φορές και να είναι κοντά και άμεσα στην πυρκαγιά, αυξάνουμε την ετοιμότητα, τη μαχητικότητα και την αποτελεσματικότητα του πυροσβεστικού», ενώ η κ. Μακρή εξέφρασε τη σιγουριά της ότι θα είναι η αρχή μιας σειράς ανάλογων προσφορών επιχειρηματιών στο Δημόσιο τομέα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δωρεά που έγινε αφορά συγκεκριμένα σε 20 πυροσβεστικά οχήματα Mercedes των 5.000 λίτρων συν 500 λίτρων αφρού, 4×4 off road, επίσης 5 πυροσβεστικά οχήματα της ίδιας μάρκας των 11.000 λίτρων συν 500 λίτρων αφρού 6×4 off road, καθώς και 5 οχήματα των 13.000 λίτρων συν 500 λίτρων αφρού 6×6 βαρέων επιχειρήσεων.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτείας και της στρατιωτικής ηγεσίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου