ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους αναξιοπαθούντες

κοντά-στους-αναξιοπαθούντες-418822

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αναπτύσσει ο Σύλλογος Θρακών της περιοχής μας

Ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες αναπτύσσει ο Σύλλογος Θρακών της περιοχής μας, συνδράμοντας ενεργά άπορες οικογένειες, αλλά και κάθε παρόμοια πρωτοβουλία που αναπτύσσεται. Τα μέλη του Συλλόγου προσφέρουν αθόρυβα κοινωνικό έργο, το οποίο περικλείει παράλληλα και φιλοζωϊκές δραστηριότητες.

Ο δραστήριος Σύλλογος, που έδωσε το «παρών» στο 6ο Πανθρακικό Αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Διδυμότειχο, επεκτείνει τις πρωτοβουλίες του πέραν της παράδοσης και του πολιτισμού, τείνοντας χέρι βοήθειας σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Συλλόγου συγκέντρωσαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και φάρμακα, για τη βοήθεια των Σέρβων πλημμυροπαθών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν ανάλογες πρωτοβουλίες, προς όφελος του κοινωνικού παντοπωλείου. «Λειτουργούμε αθόρυβα, χωρίς να κοινοποιούμε τις πρωτοβουλίες μας, και ανταποκρινόμαστε σε κάθε κοινωνικό κάλεσμα, φορέων ή ιδιωτών, διότι θεωρούμε ότι πάνω απ’ όλα βρίσκεται η κοινωνική αλληλεγγύη και η αθόρυβη προσφορά» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θωμάς Μαλαμίδης.

Με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, ειδική εκδήλωση, προκειμένου να βοηθηθεί άπορη οικογένεια από την περιοχή του Πηλίου, στην οποία προσφέρθηκαν ρούχα, τρόφιμα και διάφορα ακόμη είδη.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Συλλόγου επισημαίνει ότι θα διερευνήσει την προοπτική δημιουργίας χώρου συγκέντρωσης ρούχων και τροφίμων, τα οποία θα δίνονται σε σταθερή βάση σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Παράλληλος στόχος αλλά και σκέψη του κ. Μαλαμίδη είναι η οικονομική συνδρομή, σε τακτική βάση, συνανθρώπων μας που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Ο Σύλλογος που συμμετέχει στο αυριανό αντάμωμα των αλησμόνητων πατρίδων, στηρίζοντας έμπρακτα την παράδοση, θα συγκροτήσει φέτος ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόγραμμα, προς όφελος όσων χρίζουν βοηθείας, με στόχο την εντονότερη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, σε δύσκολες εποχές.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου