ΤΟΠΙΚΑ

Κόντρα για το γήπεδο Αλλης Μεριάς και απειλή Μπέου για αποχώρηση!!!

κόντρα-για-το-γήπεδο-αλλης-μεριάς-και-851206

Κόντρα για το γήπεδο της Άλλης Μεριάς που ήταν προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού ξέσπασε μεταξύ της ΠΑΕ και του Δήμου Πορταριάς, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος με δήλωσή του προειδοποίησε… πως θα σκεφτεί πολύ να συνεχίσει… αν του βάζουν τέτοια εμπόδια τη στιγμή που θέλησε να επενδύσει στο Βόλο.
Ο Αχιλλέας Μπέος γνωρίζοντας πολύ καλά το γήπεδο της Άλλης Μεριάς καθώς 3 χρονιές έκανε εκεί προετοιμασία ο Πανιώνιος, θέλησε να το βελτιώσει με νέο χλοοτάπητα και εγκαταστάσεις, αναλαμβάνοντας και το κόστος, αλλά ενώ αρχικά είχε θετική ανταπόκριση, στη συνέχεια είχε διαφορετική και αρνητική στάση από το Δήμο Πορταριάς.
Στη δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέα Μπέου για το θέμα αναφέρονται τα εξής:
«Ήρθα στο Βόλο για να επενδύσω στο χώρο του ποδοσφαίρου και για να ξεκολλήσει το βολιώτικο ποδόσφαιρο από το μακροχρόνιο τέλμα του.
Ήρθα ακόμα γιατί ο Βόλος είναι η γενέτειρά μου και γιατί θέλω να συσπειρώσω όλο το φίλαθλο κόσμο της Μαγνησίας.
Πίστευα ότι τουλάχιστον οι εκπρόσωποι των θεσμών θα είναι κοντά μου, αρωγοί σε αυτή τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια.
Ποτέ μου δεν πίστεψα όμως ότι κάποιοι από αυτούς θα γίνονταν εμπόδιο σ’ αυτή μου την προσπάθεια, καταπατώντας δικαιώματα του Ολυμπιακού Βόλου που προκύπτουν από συμβάσεις.
Αυτό δυστυχώς κάνει ο Δήμαρχος Πορταριάς, στερώντας από τον Ολυμπιακό το γήπεδό του.
Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από τη στάση του Δήμου Πορταριάς στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, εκφράζω τη λύπη μου και θα σκεφτώ πολύ αν θα συνεχίσω…
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».
Στο μεταξύ το θέμα έχει δικαστική συνέχεια κι ενώ οι απόψεις για το ποιος έχει δίκιο μπορεί να διίστανται, η ουσία είναι ότι αυτό που ξεκίνησε σαν όραμα πριν από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός για δικό του αθλητικό κέντρο… τώρα δεν το έχει ούτε για προπονήσεις… Χθες συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση κατά του Δήμου Πορταριάς για προσωρινή διαταγή όσον αφορά στη χρήση του γηπέδου της Άλλης Μεριάς από τον Ολυμπιακό και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε τελικά να εκδώσει απόφαση επί του αιτήματος των «ερυθρόλευκων» και παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
Ο δήμαρχος Πορταριάς, Βασίλης Κοντορίζος, χθες δεν ήταν στο δικαστήριο λόγω του ταξιδιού του στην Κωνσταντινούπολη και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πορταριάς κ. Καραγιώργος προσκόμισε στο δικαστήριο τόσο το συμβόλαιο πώλησης του γηπέδου, όσο και τη σύμβαση χρησιδανείου ανάμεσα στο Δήμο και τον Ολυμπιακό Βόλου.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τη στήριξη του Δήμου Βόλου με παρέμβαση υπέρ της ΠΑΕ που έκανε ο δικηγόρος κ. Χρ. Δημουλάς, ενώ υπέρ του ήταν ο πρόεδρος του Εθν. Ολυμπιακού κ. Σταυρίδης, οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων, ο Κ. Θεοδώρου και ο Θαν. Παπαγιάννης από τους εμπνευστές της δημιουργίας του Αθλ. Κέντρου που ήταν τότε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Νομικά ο Αχ. Μπέος και ο Ολυμπιακός είχαν τη στήριξη από τον κ. Λεωνίδα Τζανή, που τόνισε ότι επί της ουσίας από τον Ολυμπιακό στερείται το αυτονόητο δικαίωμα για προπόνηση και δημιουργία…
Ενώ από πλευράς Πορταριάς προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν έχει καμία σύμβαση με αυτόν!!! τον Ολυμπιακό, αν και το συγκεκριμένο γήπεδο έχει παραχωρηθεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (που ακόμη υπάρχει υπό εκκαθάριση), στη συνέχεια στον Εθνικό Ολυμπιακό αλλά και στον ΑΣΚ Ολυμπιακό, που μάλιστα το είχε ως έδρα στο πρόσφατο πρωτάθλημα Ακαδημιών της Ε.Π.Σ.Θ.
Από την πλευρά της Πορταριάς υποστηρίζεται ότι αυτή καθορίζει αποκλειστικά τη χρήση του γηπέδου.
Τα ασφαλιστικά μέτρα ζητήθηκε από τον Ολυμπιακό να συζητηθούν επειγόντως, αφού πρέπει να γίνουν έργα τώρα… αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Μεταγραφικά
Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές από την ξένη ποδοσφαιρική αγορά και κυρίως από την Αργεντινή, οι οποίοι έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό. Εκτός από τον Μαρτίν Μαντρίντ (28 ετών επιτελικός μέσος), ο οποίος αγωνίζεται στην Πλατένσε, ομάδα Β’ κατηγορίας της Αργεντινής, που ήρθε στην Ελλάδα, αλλά δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις. Στη λίστα των υποψήφιων είναι ο επίσης Αργεντινός μέσος Φρεντερίκο Αριέλ Γκαρσία. Αγωνίζεται στην Μπελγκράνο, ομάδα Α’ κατηγορίας της χώρας του και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής ίσως δοθεί στον Ολυμπιακό ως δανεικός με όψιον αγοράς από τους «ερυθρόλευκους». Ο Γκαρσία έχει αγωνιστεί επίσης και στην Κόρντοβα. Επίσης χθες ξένα σάιτ ανέφεραν ότι στον Ολυμπιακό Βόλου έχει κλείσει ο Παραγουανός μέσος Σέζαρ Παουλίνιο Αρτσε, που αγωνίζονταν στην Αργεντινή και στην Σαν Τέλκο.
Από την εγχώρια αγορά, ο Ηλίας Ιωάννου εξακολουθεί να κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα, ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο παραμένει ο διακαής πόθος, ενώ δεν υπήρξε καμιά επαφή με τον Βολιώτη Κουτσοκώστα, ο οποίος μάλιστα έχει συμβόλαιο με τον Εθνικό Αστέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου