ΤΟΠΙΚΑ

Ενθουσιασμός στην Πάτρα για την «Αργώ»

ενθουσιασμός-στην-πάτρα-για-την-αργώ-851206

Με έκδηλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν χθες το απόγευμα την Αργώ στη Πάτρα, ενώ της επιφύλαξαν και θερμή υποδοχή. Πριν περάσει τη μεγάλη γέφυρα Ρίου – Αντιρίου, πλήθος ιστιοπλοϊκών και γιοτ την συνόδευσαν μέχρι το λιμάνι της Πάτρας για να τιμήσουν τους σύγχρονες Αργοναύτες και την Αργώ.
Η Αργώ απέπλευσε από το Γαλαξίδι χθες το πρωί με ιδιαίτερα καλό καιρό. Άλλωστε σήκωσε και πανιά. Το ίδιο απόγευμα στις 6:30 έδεσε στο μεγάλο λιμάνι της Πάτρας και το πλοίο αλλά και το πλήρωμά του υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, ντόπιων και τουριστών, με θερμές εκδηλώσεις ενθουσιασμού και ακατάπαυστα χειροκροτήματα. Από τη στιγμή που η Αργώ έμπαινε στο λιμάνι, όλοι οι παραβρισκόμενοι που συγκεντρώθηκαν για να την υποδεχθούν στην περιοχή τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημούσαν το πλήρωμα για την προσπάθειά του.
Συγκίνηση προκάλεσε η υποδοχή στους κωπηλάτες και το καπετάνιο της Αργούς, ενώ τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι κάτοικοι έδειξαν έκδηλο ενδιαφέρον για το πειραματικό ταξίδι, το ανακατασκευασμένο ιστορικό πλοίο και την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για την προσέγγιση ενός ακόμη προορισμού –σταθμού.
Το βράδυ πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση από το Δήμο Πάτρας για την υποδοχή του πλοίου και των κωπηλατών.
Επόμενος σταθμός για την Αργώ σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι η νησίδα Οξιά, μεταξύ Αιτωλοακαρνανίας και Ιθάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου