ΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή των μεταθέσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια

εν-αναμονή-των-μεταθέσεων-σε-γυμνάσια-422016

Εγκαιρες διαδικασίες ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των μεταθέσεων από το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται και οι καθηγητές της Μαγνησίας, που έχουν καταθέσει το προηγούμενο διάστημα τις αιτήσεις τους. Ωστόσο για μία ακόμη χρονιά, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, Σωκράτης Σαβελίδης, οι μεταθέσεις γίνονται με καθυστέρηση, κάτι που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει και η διαδικασία των αποσπάσεων και οι καθηγητές δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα παρουσιαστούν με την έναρξη του σχολικού έτους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προχθές ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που κατέγραψε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησία. Στο νομό είχαν εντοπιστεί 15 κενά δασκάλων, εννέα νηπιαγωγών και ενός φυσικής αγωγής, στην Α’ και Β’ Περιοχή Μετάθεσης. Συνολικά εντοπίστηκαν 25 κενά, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν μέσα από τις μεταθέσεις 86 δασκάλων και νηπιαγωγών στο νομό, όταν όμως φεύγουν από τη Μαγνησία 67 εκπαιδευτικοί.

Οι μεταθέσεις στη Δευτεροβάθμια αναμένονται σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, το διάστημα από 17 έως 20 Ιουλίου. Στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, έχουν καταγραφτεί 39 κενά, συνολικά στην Α’ και στη Β’ περιοχή μετάθεσης, υπάρχει όμως και πληθώρα πλεονασμάτων.

Τα κενά που υπάρχουν αφορούν στις ειδικότητες φιλολόγων (4), γεωπόνων (4), πλοιάρχων (1), μηχανικών εμπορικού ναυτικού (1) τεχνολόγων τροφίμων (1), γεωολόγων (2), πληροφορικής (2). Εκεί όμως που καταγράφονται τα περισσότερα κενά είναι στο μάθημα της βιολογίας, όπου υπάρχει ανάγκη για 24 εκπαιδευτικούς.

Με την ανακοίνωση των μεταθέσεων και στη συνέχεια της διαδικασίας των αποσπάσεων, τα κενά αναμένεται να καλυφθούν. Και πάλι όμως με καθυστέρηση. «Οι μεταθέσεις και αποσπάσεις, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν τη λήξη του σχολικού έτους. Εως τέλη Ιουνίου, κάθε καθηγητής πρέπει να γνωρίζει σε ποιο σχολείο θα διδάξει προκειμένου να κάνει τον προγραμματισμό του και να μην τρέχει την τελευταία στιγμή», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου