ΤΟΠΙΚΑ

Με το σταγονόμετρο η μάθηση στα θερινά τμήματα

με-το-σταγονόμετρο-η-μάθηση-στα-θερινά-422047

Λιγόστεψαν τα καλοκαιρινά τμήματα στα φροντιστήρια αγγλικών

Λιγότερα είναι τα τελευταία χρόνια τα καλοκαιρινά μαθήματα στα φροντιστήρια αγγλικών του Βόλου, σύμφωνα με ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, γεγονός που απορρέει από το μειωμένο οικογενειακό εισόδημα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Η μείωση της ζήτησης των γονέων λόγω της οικονομικής κατάστασης για τα καλοκαιρινά τμήματα έχει επηρεάσει σημαντικά και τα έσοδα των φροντιστηρίων που ορισμένα φτάνουν και στα όρια της επιβίωσης.

Η ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, κ. Κυριακή Σιδηροπούλου, σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως τα καλοκαιρινά μαθήματα τείνουν να εκλείψουν. Φέτος, η μείωση επηρεάζει το φροντιστήριο και όχι τα παιδιά. Τα παιδιά έχουν αυξηθεί σε ένα ποσοστό 15-20% αλλά η μείωση των διδάκτρων αγγίζει το 40%, γεγονός που επηρεάζει και τους μισθούς των εκπαιδευτικών, καθώς οι καθηγητές δεν πληρώνονται τόσο βάσει του νόμου αλλά βάσει της οικονομικής κατάστασης των φροντιστηρίων. «Τα καλοκαιρινά μαθήματα στα φροντιστήρια των Αγγλικών έχουν τελειώσει», σύμφωνα με την κ. Σιδηροπούλου, ενώ επισημαίνει ότι η εικόνα των διδάκτρων έχει πάει 20 χρόνια πίσω.

Ο κ. Γιάννης Διανελλής, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου αγγλικής γλώσσας, διαπιστώνει πως τα τελευταία δύο χρόνια, η ζήτηση των γονέων για τα θερινά τμήματα των αγγλικών έχει μειωθεί σημαντικά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πλέον, τα μαθήματα κατά τη θερινή σεζόν αφορούν μόνο τις τάξεις που προετοιμάζονται για τα πτυχία των lower και proficiency.

Ο πρόεδρος της ένωσης φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Μαγνησίας, κ. Κώστας Γιαβάρας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως τα καλοκαιρινά μαθήματα διαφέρουν σε σχέση με άλλες χρονιές και αφορούν, κυρίως, τα παιδιά που θέλουν να περάσουν γρήγορα τάξεις με ταχύρρυθμα μαθήματα.

Η κ. Ανθή Σβάρνα, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου, ασχολείται μόνο με τμήματα ενηλίκων. Μάλιστα, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το φροντιστήριο δεν θα κλείσει καθόλου το καλοκαίρι καθώς σημειώνεται αύξηση της τάξης του 15%. Το ενδιαφέρον των ενηλίκων εστιάζεται περισσότερο σε όσους ενδιαφέρονται να φύγουν για το εξωτερικό προκειμένου να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη.

Στον αντίποδα, ο κ. Δημήτρης Σαρσώνης επισημαίνει πως τα ταχύρρυθμα καλοκαιρινά τμήματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις ώρες και την ύλη που διδάσκεται στο αντίστοιχο τμήμα των χειμερινών μαθημάτων, καθώς σημαντικό ρόλο παίζει ο ρυθμός μάθησης διαφέρει από μαθητή σε μαθητή.

«Τα μαθήματα που διδάσκω κατά τη θερινή περίοδο αφορούν, κυρίως, μαθητές που αντιμετωπίζουν ορισμένα μαθησιακά κενά ώστε να ανταπεξέλθουν στη χειμερινή τάξη», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σαρσώνης. Επίσης, πολλοί είναι οι μαθητές οι οποίοι σταματούν πλέον στο πρώτο πτυχίο των Αγγλικών, στο lower, γεγονός που συνεπάγεται τη μείωση το χρόνο φοίτησης των μαθητών στα φροντιστήρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου