ΤΟΠΙΚΑ

Εκφοβισμός σε υπαλλήλους του ΙΚΑ Ζαγοράς;

εκφοβισμός-σε-υπαλλήλους-του-ικα-ζαγο-851206

Ενα περίεργο περιστατικό φθοράς προκαλεί προβληματισμό στο ΙΚΑ. Αποδίδεται μάλιστα σε επιχείρηση εκφοβισμού των υπαλλήλων του.
Άγνωστοι έριξαν δραστικό χημικό υγρό στα αυτοκίνητα δύο υπαλλήλων του ΙΚΑ που υπηρετούν στο παράρτημα του Ιδρύματος στη Ζαγορά.
Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες και μάλιστα πρωινές ώρες.
Τα αυτοκίνητα των δύο υπαλλήλων –της προϊσταμένης του ΙΚΑ Ζαγοράς και μίας υπαλλήλου- ήταν παρκαρισμένα σε παρακείμενο δρόμο.
Άγνωστοι έριξαν το οξύ… με αποτέλεσμα τα δύο Ι.Χ να γίνουν αγνώριστα. Αρκετές ώρες αργότερα και αφού τελείωσαν την εργασία τους, διαπίστωσαν τι είχε συμβεί.
Το περιστατικό ενεργοποίησε αμέσως τα αντανακλαστικά του προσωπικού του Ιδρύματος στην πρωτεύουσα του Ανατολικού Πηλίου, που έσπευσαν να ενημερώσουν τον Τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Ζαγοράς αλλά και τη Διοίκηση του ΙΚΑ.
Κατά την εκτίμησή των υπαλλήλων του ΙΚΑ το περιστατικό πιθανότατα σχετίζεται με υποθέσεις που αφορούν στη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού του ΙΚΑ, που κάποιους άρχισε να ενοχλεί και αυτό διότι σε μία σειρά πολλών Ι.Χ. την “πλήρωσαν” συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Για όσους γνωρίζουν τη λειτουργία του ΙΚΑ στη Ζαγορά, είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι μετά από μία παρατεταμένη περίοδο όπου η υπηρεσία λειτουργούσε υποτυπωδώς, το παράρτημα στελεχώθηκε με τρεις υπαλλήλους. Δύο μόνιμους και μία υπάλληλο που απασχολείται μέσω stage.
H μηχανοργάνωση άρχισε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα διάφορες υποθέσεις που εκκρεμούσαν για χρόνια να βγουν στο φως. Λέγεται μάλιστα ότι με το νέο σύστημα ελέγχου on line αποκαλύφθηκαν υποθέσεις οφειλών προς το ΙΚΑ που δεν είχαν ποτέ δημοσιοποιηθεί, με αποτέλεσμα με μία απλή υπεύθυνη δήλωση… να χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα.
Τα πράγματα βέβαια άλλαξαν. “Μπήκαν σε μία σειρά”, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο
πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Μαγνησίας Δημ. Κουτσούκος, “τα πράγματα και η λειτουργία του τοπικού παραρτήματος και αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι. Αυτό είναι σίγουρο ότι έχει ενοχλήσει όσους νόμιζαν ότι το ΙΚΑ είναι ξέφραγο αμπέλι” υπογράμμισε ο ίδιος, κάνοντας γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα αναληφθούν πρωτοβουλίες και προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου