ΤΟΠΙΚΑ

Το Ναυτικό… μπλοκάρει την κατεδάφιση αυθαιρέτων

το-ναυτικό-μπλοκάρει-την-κατεδάφιση-851206

Μπορεί η πρόθεση της νομαρχιακής αρχής να είναι η συνέχιση των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών επί του αιγιαλού στην περιοχή από Σουτραλί μέχρι Καρνάγιο, ωστόσο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στο οποίο έχουν προσφύγει πέντε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων φαίνεται ότι σύντομα θα ανάψει «κόκκινο φως» στις μπουλντόζες.

Μετά το γκρέμισμα μιας περίφραξης την περασμένη Δευτέρα, το συνεργείο κατεδάφισης έμεινε σε στάση αναμονής. Η επιχείρηση «ελεύθερες παραλίες» φαίνεται ότι για τη συγκεκριμένη περιοχή θα σταματήσει εδώ.
Ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας έθεσε υπόψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας την εκτίμηση ότι στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση των κατεδαφίσεων, «προκειμένου να μην αναγκαστούμε σε λίγες μέρες, μετά τη γνωμοδότηση του ΓΕΝ, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι θετική, να αποκαταστήσουμε τα κατεδαφισθέντα», όπως αναφέρει.
Με απόφαση της Διεύθυνσης ΠΕ.ΧΩ. της Περιφέρειας ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου η υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που εξέδωσε η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας και για το παραθαλάσσιο μέτωπο του δήμου Αρτέμιδος.
Πέντε ιδιοκτήτες από τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης με προσφυγή τους στην Κτηματική Υπηρεσία ζήτησαν επαναχάραξη του αιγιαλού.
«Η Υπηρεσία έχει γνωμοδοτήσει θετικά, ενώ το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το οποίο γνωμοδοτεί αποκλειστικά για το εάν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας (στρατιωτικών εγκαταστάσεων κ.λ.π.), έχει 3μηνη προθεσμία η οποία λήγει στις 10-7-08», ενημερώνει ο κ. Παπατόλιας την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας.
Το Λιμεναρχείο ήδη αναστέλλει την εφαρμογή της απόφασής του για επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες, στους οποίους έχει κοινοποιηθεί θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή επαναχάραξης γραμμής αιγιαλού.
Γι’ αυτούς τους λόγους μεταφέρει την εκτίμηση περί αναστολής εκτέλεσης των κατεδαφίσεων.
Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση ιδιοκτήτη που δεν έχει ακόμη τη γνωμοδότηση της Κτηματικής Υπηρεσίας, αλλά έχει υποβάλει αίτηση επαναχάραξης αιγιαλού για τους ίδιους λόγους, δηλαδή την κατασκευή από την πολιτεία σε χρόνο μετά το 1983 (χρόνος χάραξης γραμμής αιγιαλού) παραλιακού δρόμου μπροστά από την Ιδιοκτησία του.
Ο κ. Παπατόλιας σημειώνει ότι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναχάραξης του αιγιαλού και δεν δικαιωθούν οι αιτούντες, τότε θα συνεχιστούν κανονικά οι κατεδαφίσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου