ΤΟΠΙΚΑ

«Ξηλώνονται» οι ποδηλατόδρομοι ~ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΦΕΡΩΝ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

ξηλώνονται-οι-ποδηλατόδρομοι-στισ-424899

Ο ποδηλατόδρομος της οδού Φερών, θα «ανέβει» στο πεζοδρόμιο όπου θα γίνει νέα διαγράμμιση και σήμανση

Στη σταδιακή αποξήλωση των ποδηλατοδρόμων, που κάθε άλλο παρά χρηστικοί και ασφαλείς είναι για τους ποδηλάτες, προχωρούν τις τελευταίες ημέρες συνεργεία του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι παρεμβάσεις για το «ξήλωμα» των ποδηλατοδρόμων, ξεκίνησαν από την οδό Φερών και η ίδια εργολαβία προβλέπει αντίστοιχες εργασίες, στην οδό Γιαννιτσών και στην οδό Μεταμορφώσεως.

Συνεργεία προχωρούν στην αφαίρεση των κράσπεδων και των κολονακίων, αποκαθιστούν το οδόστρωμα και προβλέπεται νέα διαγράμμιση με έντονο χρώμα, τοποθέτηση «ματιών γάτας» και σήμανση, προκειμένου το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων στην πόλη να καταστεί πιο λειτουργικό και ασφαλές για τους ποδηλάτες. Στην οδό Φερών, απ’ όπου ξεκίνησε η εργολαβία, ο ποδηλατόδρομος θα «ανέβει» στο πεζοδρόμιο.

Πρόκειται για εργολαβία σε τρία διαφορετικά σημεία, ύψους 50.000 ευρώ, η οποία πήρε «πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Φώτη Λαμπρινίδη, θα ακολουθήσει και νέα εργολαβία, επίσης εγκεκριμένη από το δημοτικό συμβούλιο, ύψους 50.000 ευρώ που θα αφορά σε παρεμβάσεις κυρίως στην οδό Ρήγα Φεραίου.

Πάντως το ράβε – ξήλωνε των πεζοδρόμων, προκειμένου να καταστεί το δίκτυο λειτουργικό και ασφαλές για τους ποδηλάτες, αναμένεται να επιβαρύνει κατά 200.000 ευρώ τα δημοτικά ταμεία.

«Στόχος είναι αφενός να μην ακυρωθεί το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, αφετέρου να είναι λειτουργικό για τους ποδηλάτες», σημείωσε ο κ. Λαμπρινίδης.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων ήταν έργο ύψους 1,26 εκ. ευρώ, ωστόσο το φυσικό αντικείμενο που εκτελέστηκε κοστολογείται στις 232.000 ευρώ και απαιτούνται σχεδόν άλλα τόσα για να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές.

Μέχρι τότε, οι ποδηλάτες που χρησιμοποιούν έστω κι αυτό το δίκτυο, θα κληθούν να συνυπάρξουν με τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια στους δρόμους της πόλης.

(φωτο:ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου